Iscenesat bad

Et badeværelse hos et travlt forretningspar fra Silkeborg er indrettet som en teaterscene. Badekarret spiller hovedrollen midt på et podie, og lys fra flere retninger får ikke alene rummet til at virke større, men giver også et tæt spil mellem lys og skygge.

© Gert Skærlund Andersen

Scenen i det nye badeværelse i Silkeborg er sat med omhu. Ejerne ønskede sig et wellness-rum i kælderen under villaen, hvor de kunne slappe af efter travle dage med hektiske forretninger.

For at gøre hele kælderetagen mere attraktiv blev der først gravet en halv meter jord af, så loftshøjden er blevet på omtrent 240 cm. Det har givet lys og luft, ikke mindst i badet på 15 m2, hvor dagslyset strømmer ind i rummet fra vinduet mod haven.

Midt i rummet har badekarret fået en helt markant plads, det er hævet op på et podie, som alle rør er skjult under. Ud over badekarret er der også blevet plads til en stor bruse-niche, toilet samt en lang bordplade. Rummet er præget af de lange, lige linjer, som eksempelvis gentages i spejlet over bordet og i nichen under vinduet. Disse linjer får rummet til at syne større, og de virker også som en gennemtænkt kontrast til vask, toilet og kar, der er designet i runde, bløde former og buede kanter.

© Gert Skærlund Andersen

De lange linjer præger rummet, og de gentages i modulet fra Agape. Det ophængte modul giver god plads til opbevaring, og under modulet er der også plads til at svabe, når der skal tørres vand op fra gulvet.

© Gert Skærlund Andersen

Podiets belysning er en spalte i krom fra Viabizzuno. Den har navnet Raggio Incasso, og den minder om biograflys. Lyset skaber en flot ramme om karret.

© Gert Skærlund Andersen

Vasken og badekarret er fra Agape, ligesom spejlet med indbygget lys og langbordet med skuffelementer i hvid-pigmenteret eg. Armaturerne i krom er fra Agape, mens fliserne er fra Flisegalleriet.

© Gert Skærlund Andersen

Håndvasken og badekarrets runde former bløder op i bade-værelset, som er præget af hårde fliser og rette linjer. Den grønne plante spiller også en vigtig birolle.

© Gert Skærlund Andersen

Mellem podiet og brusenichen er der skabt en zone til det ophængte toilet fra Alessi. Bemærk nichen under vinduet, der følger karmens bredde og giver rumdybde.

© Gert Skærlund Andersen

Brusenichens bredde er 120 cm, hvilket svarer til to fliser på 60 cm. Fliserne er lagt med knasfuge - som er en meget tynd fuge - så man undgår et ternet look.

Relaterede Artikler