Hotelsuite i parcelhuset

Midt i et helt almindeligt parcelhuskvarter på Amager ligger et hus, der også udefra ligner et ganske normalt parcelhus. Men indeni byder huset på et badeværelse, der er langt fra almindeligt ...

© Andreas Mikkel Hansen

Lyst, lækkert og yderst eksklusivt – indrettet med hotellernes suiter i mente.

Badeværelset fremtræder som et stort wellness-område, men når man lige er kommet sig over sin første overvældelse, tænker man ”men hvor er toilettet?” og svaret på det spørgsmål, er, at det er gemt lidt af vejen:

–Jeg tror, at vi i stigende grad fremover vil opleve, at toilettet bliver en selvstændig enhed – sådan som man også så det tidligere.

Det giver bedre mening i forhold til den måde, vi bruger badeværelserne som velvære-rum og steder, der byder på kvalitetstid, siger Jacob Nisted Christensen, der i dette bad har gemt toilettet bag en materet glasvæg, der passer fint til resten af rummets udtryk.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset fremtræder som et stort wellness-område, men når man lige er kommet sig over sin første overvældelse, tænker man ”men hvor er toilettet?” og svaret på det spørgsmål, er, at det er gemt lidt af vejen: – Jeg tror, at vi i stigende grad fremover vil opleve, at toilettet bliver en selvstændig enhed – sådan som man også så det tidligere.

© Andreas Mikkel Hansen

Jacob Nisted Christensen fra Genestho var begejstret over at skulle tegne en hotelsuite i et privathjem, hvor badet kunne få lov til at spille en så fremtrædende rolle: – Da jeg begyndte at tegne badet, blev det hurtigt tydeligt, at det ville være synd at gemme det lækre rum væk bag vægge. Et bad som dette må gerne ses.

© Andreas Mikkel Hansen

Saunaen fra Duravit hedder Inipi, der på Lakota-indianernes sprog betyder ”de sveder”, og den varme kasse er et af mange eksklusive luksus-input i parcelhusets badeværelse. Den bageste glasvæg oplyses af LED-lys, som man selv kan bestemme farve på efter stemning.

© Andreas Mikkel Hansen

Vasken i det lille rum i rummet, hvor toilettet har fået til huse, er fra Porcelanosa, blandingsbatteriet er fra Vola, og flisen – der også indrammer spaen ude i selve rummet – hedder Snake og er fra Kalebodur.

© Andreas Mikkel Hansen

Den smukke væg der indrammer det ellers frie bruseområde i badrummet, er skabt af mosaikker fra Porcelanosa, hvor blandingsbatterier og de enorme brusehoveder også kommer fra. En lille kant i flisegulvet afgrænser den nærmest ikke eksisterende bruseniche.

© Andreas Mikkel Hansen

I saunaen fra Duravit kan varme, damp, musik, lyssætning og duftterapi doseres via en fjernbetjening - eller forprogrammeres som et tema, fx havgus, tropenat eller junglestemning.

Relaterede Artikler