Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En duft af ørkenstøv

En hel container sandstøv fra Marokko er støbt ind i gulvet i dette bad, som er indrettet personligt med rejseminder, et miks af gammelt og nyt, og et flot spil mellem sort og hvidt.

© Kennet Havgaard

En dag landede en stor container med Tatelac, marokkansk sandstøv, foran villaen. Snart var håndværkerne i gang med at blande støvet ind i cement, der blev lagt på gulv, i kar og på brusevægge i det nye badeværelse. Det færdige resultat er 35 m2, som er indrettet med et miks af nordisk enkelthed, håndværk fra Vietnam og det særlige, nordafrikanske støv indkapslet i fladerne.

Udfordringen var at udnytte det aflange rum med skråvæg maksimalt, og derfor delte ægteparret rummet op i tre zoner: Opbevaring og vask, toilet og badezone. I vaskezonen er en bordplade af gamle brædder, som er slebet og bejdset i en dyb brun, nedfældet i elementerne. Den hvide vask giver en effektfuld kontrast, og over vasken hænger en antik spejlramme med nyt glas.

© Kennet Havgaard

Lædergrebene er dekoreret i hånden med stempeldekoration. De er også behandlet med læderfedt, hvilket gør dem vandafvisende, men også ekstra bløde og behagelig at holde i.

© Kennet Havgaard

Det gamle skab med glas i lågerne fremmaner en personlig stil i det nye, moderne badeværelse og giver rummet liv og ånd som i en stue. Skabet, der inviterer til at pynte med flere personlige detaljer, er fundet hos Fil de fer.

© Kennet Havgaard

Trehuls-armaturet fra Volevatch med en buet tud forbinder de to kontrastfarver, og slår på den gennemgående modsætning mellem nyt og gammelt.

© Kennet Havgaard

Det personlige pynt dominerer toilet-området. Toilettets cisterne er skjult i væggen, så gulvfladen med sandstøvet fra Marokko er ubrudt.

© Kennet Havgaard

Sæbeskålen er fundet af parret i Marokko, og den ørkenagtige plante er et oplagt valg som forlængelse af rummets nordafrikanske tema.

© Kennet Havgaard

Det håndskårede træfad giver også badeværelset et personligt touch, og det bliver brugt til kæder, armbånd og pynt.

© Kennet Havgaard

Brusehovedet i børstet nikkel er stort og giver regnskylseffekt.

© Kennet Havgaard

Væggene i brusenichen og badekarret er muret op i Tatelac. Bruseren er fra Aquadomo - de 10 spots i loftet, Downlight Angolare, er fra Concept Light.

Relaterede Artikler