Det fremtidssikrede bad

Enkelt, nemt og praktisk med en vis langtidsholdbarhed over sig.

© Tim Wahlfried

Det var med tanke på fremtiden - og alderdommen der uundgåeligt ville følge trop på et tidspunkt, at ægteparret Jensen for fem år siden rev det gamle hus på deres nye adresse i Gentofte ned for at bygge et helt nyt.

Hele huset blev derefter indrettet med tanke på, at parret skulle kunne være der mange år fremover - fx er der ingen dørtrin mellem husets rum. Badeværelset er ingen undtagelse.

Det 12 m2 store rum er lavet ud fra den tanke, at der skal være nem adgang til alle funktioner. Langs hele den ene væg er al opbevaring samlet i sorte højskabe og skuffer fra Multiform under bordpladen med dobbeltvaskene. Over det store spejl er der sørget for rigelig belysning med fire kraftige vægspots, der kan vinkles. Derudover er brusenichen lavet uden kant i gulvet og med dobbelt glasdøråbning for nem adgang.

Toilettet er et kapitel for sig selv. Som med alle andre funktioner i huset var målet at gøre det så nemt og bekvemt som muligt. Parret valgte derfor at få installeret et toilet med integreret douche og efterfølgende varmetørring - en løsning, der i mange år har været kendt og brugt i Asien, men er knap så almindelig på vores breddegrader.

Men douche-tendensen forudses dog at blive stor også på det europæiske marked de kommende år, og Gentofte-parret har ikke et øjeblik fortrudt deres beslutning, selvom det er væsentligt dyrere end et almindeligt wc: - Alle over 50 år burde have sådan et toilet!, griner husets frue.

© Tim Wahlfried

Den store bruseniche er med dobbelte glasdøre. Håndklæderne på håndklædevarmeren er begge fra Tine K. Home.

© Tim Wahlfried

Den sorte kugleformede æske med plads til småopbevaring indeni er fra Stilleben. Fyrfadsstagen er fra Normann Copenhagen, mens den cylinderformede æske og sortlakerede bakke er fra Tine K. Home.

© Tim Wahlfried

Det helt særlige toilet hedder AquaClean fra Geberit og fås til omkring 35.000 kr. Douche- og tørrefunktionen aktiveres med et tryk på det hvide vægdisplay. Vaserne på hylden over toilettet er alle fra Kähler.