Det bæredygtige bad

Det ligger i tiden, at også vore baderum skal indrettes med omtanke for miljøet og med fokus på energi- og ressourceforbruget. Find inspiration til, hvordan du selv kan få et grønnere bad på de følgende sider.

© bobedre.dk

I de senere år er interessen for badeværelset steget betydeligt. Og badeværelset er under forvandling i mange hjem. Tendensen har længe været, at badet skal være et wellnessrum med plads til meditativ fordybelse, nydelse og luksus. Men nu er en ny, meget stærk trend på vej: Badeværelset skal oveni være bæredygtigt og gerne økologisk, de steder, hvor det er muligt. Dog uden at vi giver afkald på komfort, stil og design.

Vi kender svanemærket, blomsten og ø-mærket. Og opmærksomheden er også skærpet på Max Havelaar og Fair Trade. Og de fleste har indset, at tanken om bæredygtighed er både spændende og vedkommende. At det for alvor er blevet trendy at leve økologisk og ressourcemæssigt bevidst, afspejles tydeligt i de produkter, man kan købe til den personlige pleje. I disse år eksploderer tilbuddene om økologiske produkter. Og tilbuddene til baderummet er altså også godt på vej. Her er der især fokus på selve opførelsen af badeværelset, indretningen af rummet og på produkterne.

© bobedre.dk

En ny generation af lys til baderummet er på vej, nemlig LED-belysningen, som også anvender mindre energi.

© bobedre.dk

LED-lys' grundbelysning er hvid, men kan skifte til grøn, rød, gul og blå stemning.

© bobedre.dk

null

© bobedre.dk

Kork er et naturmateriale, vi kender fra fx gulve og vinpropper. SimpleForms anvender råstoffet kork i en ny serie af håndvaske - Corc Collection.

© bobedre.dk

Finske Marimekkos nye serie håndklæder, Nimekko, er produceret i økologisk bomuld og fås bl.a. i naturfarver, røde og grønne toner.

© bobedre.dk

Hos Sæbeværkstedet fremstilles en række lækre sæber, af økologiske råvarer, ved håndkraft. Sæberne er tilsat velduftende urter eller æteriske olier.

© bobedre.dk

Funktionalitet er kodeordet i det bæredygtige bad. Her er fokus på rene linjer, og elementer der designmæssigt skiller sig ud fra mængden.

Relaterede Artikler