©

Adam Holst Hoffbeck #takeover

Mød designeren Adam Holst Hoffbeck, som fra i morgen overtager BO BEDREs Instagram i 5 dage.

Adam har vundet FSC Design Award i efteråret 2013 for sin kombinerede rumdeler, garderobe og opbevaringsmøbel. I denne uge rejser han til en FSC-certificeret skov i Indonesien, hvor han blandt andet skal udarbejde en prototype af sit vinderdesign. Vi giver dig mulighed for at følge hans tur helt tæt på lige her: @bobedredk

Den blot 20-årige vinder kommer fra designhøjskolen Krabbesholm. Han er derved den første FSC Design Award-tager, som ikke er fra en videregående arkitekt- eller designskole. Han vandt prisen for sit design udført i egetræ og læder, og denne brug af få men ærlige materialer blev bemærket af dommerjuryen. De fremhævede også, at designet var letforståeligt, æstetisk og funktionelt. Og at Adams design fortolker dansk møbeltradition.

FSC Design Award sætter fokus på bæredygtighed i trædesign og henvender sig til designstuderende landet over. Tanken er at få de kommende trendsættere til at overveje, hvordan deres materialevalg har indflydelse på miljø, dyr og mennesker. FSC står for Forest Stewardship Council og er en international mærkningsordning til træ og papir, som sikrer bæredygtighed.

Du kan også følge Adam på bloggen www.fsc.dk/designrejse

Hvad skal dit hjem sige om dig? Mit hjem skal fortælle, at jeg holder af at nyde en kop kaffe med nogle kammerater, men også, at der kan opstå en spontan fest.

Beskriv stilen i dit hjem så kort som muligt: - Få ting men meget plads

  • Afslappet
  • Styr på rodet
  • Dansk design
  • Plads til fest og farver

Hvilken ting ville du redde, hvis huset brændte?
Jeg ville redde min families kogebog. De gode opskrifter, der er gået i arv i generationer, har mere betydning for mig end noget andet materielt.

Hvilken ting ville du aldrig have inden for døren i dit hjem? Jeg skal aldrig have en hjørnesofa i kunstlæder med matchende bord.

Hvilken møbeldesigner har betydet mest for dig? Hans Jørgen Wegner har haft stor betydning for mig. Jeg synes, at det er vigtigt selv at kunne fremstille møblet og lave små ændringer i forhold til de fine detaljer.

Hvad har inspireret dig til møblet, du vandt FSC Design Awarden for? Jeg blev inspireret af funktionelle møbler, som ikke fylder meget. Jeg arbejdede ud fra tanken om at bruge mindst muligt træ til mest muligt opbevaring. Der er i materialevalget taget højde for den stolte danske møbeltradition med et moderne og miljøbevidst twist.

Hvor er dit yndlingssted? Mit ynglingssted er foran pejsen med nogle gode kammerater og en god whisky, eller nede på stranden med en grill og gode bøffer.

Hvad skal din næste anskaffelse være til dit hjem? Jeg har boet hjemme ved mine forældre indtil sidste år, hvor jeg var på højskole, og nu bor jeg på et lille værelse på et skolehjem i Skive. Så når jeg finder en lejlighed/et hjem, så er det første, jeg vil anskaffe mig, en god lænestol. Gerne Ocolus eller Bamsestolen (hvis man kan finde den billigt) fra Wegner. Derefter vil jeg bygge ud derfra.

Hvad er dit bedste indretningsråd? Ikke at være for ens formet - brug flere farver end sort/hvid og rød og find inspiration i flere forskellige stilarter.

Hvad er god stil for dig? God stil for mig er, når man kan se, at folk ånder og lever og ikke har fået pålagt sig en bestemt stil.