Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Udendørs oaser

Henriette Staib og Claus Gerner Larsen driver til daglig blomster- og interiørbutikken De fire årstider i Lyngby. Deres egen have bliver ligesom butikken ofte udsat for sceneskift, hvor Henriette Staib ændrer farver og udtryk i havens forskellige rum.

© Martin Sølyst

Henriette Staib og Claus Gerner Larsen bryder sig egentlig ikke om tæmmet natur. De vil hellere lade den stå uimodsagt og så i stedet iscenesætte med blomster på borde og i krukker og på den måde danne små oaser i deres have. Claus Gerner Larsen er uddannet gartner og driver på 15. år blomster- og interiørbutikken De fire årstider i Lyngby. For fire år siden gik Henriette Staib også ind i virksomheden, og i dag står hun blandt andet for at købe ind til butikken og dekorere.

– Vi laver om i butikken mindst en gang om ugen. Vi har altid masser af blomster i alverdens farver, så butikken er som en levende organisme, der hele tiden ændrer sig, fortæller hun.

Den samme iver for iscenesættelse og forandringer viser sig hjemme i deres egen have, når Henriette Staib skal indrette terrasser og haverum. Kongstanken er at bruge enkle grundting som fx de betonlignende plasticmøbler fra R.O.O.M.

© Martin Sølyst

Der serveres ofte te fra denne smukke bakke. Bakken er i glasfiber fra Design by Us, og kanden er fra Indien.

© Martin Sølyst

De små perlemorsskåle fås i et utal af farver hos African Image. Her har Henriette Staib pyntet med stjerneskærm og dermed hurtigt og nemt skabt en beroligende og sommerlig dekoration.

© Martin Sølyst

Bygningen rummer showroomet Læg mærke til, hvor fint naturen gør sit arbejde i forhold til udsmykning: vilde græsarter, der ikke bliver slået ned, en stabel brænde, en frønnet træstub og et par gamle indiske træpaneler, som læner sig nonchalant op ad huset.

© Martin Sølyst

Rundt om træet er der bygget en lille træbænk. Her kan hygges med en god bog, og her kan tilbagelænet ensomhed nydes med udsigt over kanalen. De smukke puder er applikerede med antikke border. Små stykker kunsthåndværk, lavet i Indien og tilgængelig i De fire årstider.

© Martin Sølyst

Adirondack-stole foran bådehuset Der står to stole i haven, de kommer aldrig ind og rykkes rundt efter Henriette Staibs blik for nye scener eller familiens behov for afslapning. Her med kig til kanalen.

© Martin Sølyst

Der er mange små rum i Henriette Staib og Claus Gerner Larsens have. I denne hyggekrog kan man nyde udsigten ned over kanalen i bunden af haven. De smukke kurvestole er fra Belgien, og puderne er fra De fire årstider.

© Martin Sølyst

Terrassen på første sal har udsigt til skov og vand. Her nydes morgenmaden ofte midt i alt det grønne. Vimplerne i døråbningen er klassisk indisk håndarbejde.

© Martin Sølyst

Terrassen går langs hele bagsiden af huset og er 16 meter lang. Den er lagt i trykimprægneret træ og malet hvid. Henriette Staib fortæller, at terrassen er lavet sådan, fordi hun nemt vil kunne ændre farveholdning, når hun får nye ønsker til scenerne i haven. Forrest på terrassen har Henriette Staib lagt et par flotte madrasser. De smides ind under markisen, hvis det regner, og de flyttes rundt efter behov. Velourtæppet er fra Fabric Copenhagen, og sivmadrasserne er fra Eleanor Home. De smukke, rå potter med duftpelargonier pryder hjørnet.

Det store æbletræ

© Martin Sølyst

Det store æbletræ står som en sidste bastion i midten af haven. Herfra er der også udsigt over kanalen, og der kan læses avis eller blot slappes af. Oprindeligt var her en del bevoksning, men Henriette Staib og Claus Gerner Larsen valgte at rydde det for at få en enkel og åben haveplan. I træet hænger der smukke, indiske lamper af bambus. Lamperne tændes om aftenen, men er også smukke om dagen, hvor de ligner små bikuber. Fås hos De fire årstider.

© Martin Sølyst

Når Henriette Staib dækker op til hygge eller fest, kommer hendes dekorationssans til ære og værdighed. Langbordet får fx en frise af blondebånd med vaser og skåle med blomster. Havemøbelsættet er fra R.O.O.M. Det er i plastic og kan nemt flyttes rundt. Det passer fint til Henriette Staibs iscenesættelser, fordi formen er så enkel, at den kan rumme mange forskellige stilarter og farver.

© Martin Sølyst

Henriette Staib på vej med blomster til bordet. Den gamle, røde stol i forgrunden er malet i en varm paprika. Brug højglans og mal i alkyd, så klarer den også at stå ude i dårligt vejr.

© Martin Sølyst

Blomster og stearinlys i sorbetfarver som lyserød, abrikos og pink klæder hinanden på et veldækket sommerbord.

© Martin Sølyst

Det er i høj grad de små detaljer, der gør hele forskellen i Henriette Staibs borddækning. Tallerknerne pynter hun med bordkort, der er små stjerner klippet i tapet ellergavepapir og herefter skrevet navn på. Sammen med en lathyrus skaber de en flot og sommerlig opdækning.

© Martin Sølyst

Henriette Staib med avisen ved egoist-træet. Hun og Claus Gerner Larsen har skabt mange rum med forskellige funktioner i haven.

Relaterede Artikler