Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Terrasse de luxe

Et vandspejl forsvinder ud i luften, sirligt anlagte sten og fliser skaber rumfornemmelser, og en gennemført belysning forvandler nat til en smuk scene med lyseffekter.

© Pia Enghild

Reaktionen var typisk for Anders Østergaard, da han så tegningerne til sin nye terrasse. Han havde bedt en lokal arkitekt om at komme med et bud på det nye uderum til sit og familiens nybyggede hus i det østjyske.

–Vi forkastede buddet med det samme. Løsningen var alt for standard til husets stil og beliggenhed ned til vandet. Dansk med stort D –og vores terrasse skulle altså være så udansk som muligt, siger den 32-årige erhvervsmand Anders Østergaard, der primært har samlet sine visioner om en mere fornyende arkitektur under forretningsrejser til Dubai.

–Under rejserne mærker jeg, at vi bor i et lille land, hvor man virkelig trænger til at tænke ud af boksen. Har et hotel fem stjerner i Danmark, så svarer det til tre i Dubai. Stilen i Dubai er præget af rene linjer, bonede gulve og elegance.

© Pia Enghild

Loungemøblerne set fra enden af bassinet. Der er fyret op i de tre gasblus, der ligesom loungemøblerne er bygget særligt til haven. De varme gasblus med ildens organiske og levende former står som en klar kontrast til de kolde, rene linjer, terrassen ellers er præget af.

© Pia Enghild

I bassinets bund går de kinesiske søsten igen, som også dominerer overgangen mellem fliser og bassin. Bassinets flisekant er forskudt et stykke ud over vandoverfladen, hvilket skaber et indtryk af flydende lethed. Der er også indbygget spots under kanten, så det rolige vand er oplyst om natten.

© Pia Enghild

Halvmurerne afgrænser de små rum på terrassen, og afdækningen på murenes top er af zink – et materiale, der går igen på selve huset. Det er den slags detaljer, der skaber helhed. Flisernes overflade har lidt struktur, som er med til at skabe et rustikt look. En blankpoleret overflade var i spil på et tidspunkt i processen, men den blev valgt fra, fordi man nemmere glider på den, når den er våd.

© Pia Enghild

Månen er med til at fremtrylle magi over det gennemdesignede sceneri af lys, linjer og nordisk minimalisme på Anders Østergaards østjyske terrasse. Bemærk også lys- og skygge-spillet på stenskulpturerne til højre for loungemøblerne. De vejer hver især over 800 kilo.– Deres placering virker henkastet og ukoordineret, men dem stod vi længe og kranede med for at skabe det helt rigtige udtryk.

Håndplukket til dig