Lys i natten

19 gode bud på nye lamper til haven, gangstien og garagen.

Halley kaster et nærmest guddommeligt lys
© bobedre.dk

Halley kaster et nærmest guddommeligt lys Lampen er designet af Jordi Vilardell og Meritxell Vidal for Vibia og er en bue med en indbygget række LED-dioder. Designet er meget enkelt, men stemningsfuldt, og så er lampen nem at flytte rundt i haven. Fås i flere størrelser fra 3642 kr. Her den største model: h 200 x b 252 cm til 14.981 kr., Conceptlight.

Parasollen Ombrella
© bobedre.dk

Parasollen Ombrella er designet af Alessandro Andreucci i samarbejde med Mario Nanni. Den produceres af italienske Viabizzuno og har indirekte RGB-lys, bestående af fire 3W LED´er, samt et direkte, hvidt LED-lys, bestående af seks 3W LED´er. Det hele styres fra en fjernbetjening, hvor det også er muligt at programmere forskellige lysscenarier. Pris beregnes ved forespørgsel, Bjarnhoff.

Epulo fra italienske Artemide
© bobedre.dk

Epulo fra italienske Artemide er en ny LED-lampe i enkelt design. Fremstillet i aluminium og fås i mørk eller lys grå. B 15,6 x h 31 cm, 2995 kr., Artemide.

Square
© bobedre.dk

Square er en lille kubistisk sag fra Lumiére. Den er fremstillet i aluminium og glas og fås i alugrå. 17,5 x 12 x 12 cm, 2862,50 kr., Lumiére.

Italienske Francesco Rota
© bobedre.dk

Italienske Francesco Rota står bag den særprægede Pill-low, der fungerer som en lampe, man samtidig kan bruge som siddemøbel. Diam. 70 cm, 2999 kr., Superstudio.

Kabaz er en ny lampe fra Modular
© bobedre.dk

Kabaz er en ny lampe fra Modular der hylder den gode, gamle lanterne. Den fås i en væg- eller gulvmodel, h 41 x b 30 cm, til hhv. 12.864 kr. og 9916 kr., Møller & Rothe.

Hvis man gerne
© bobedre.dk

Hvis man gerne vil have belysning i haven, men ikke kan trække strøm, så kunne et stemningsfuldt alternativ være disse papirposer til fyrfadslys fra Design Code. De er behandlet med et brandhæmmende materiale, som ikke kan brænde. 199 kr. for 10 stk., Lund-Stougaard.

Hvis ens have
© bobedre.dk

Hvis ens have er stor nok til mere dominerende lysskulpturer, kunne Tod-standerlampen være en mulighed. Lampen er 174 cm høj og gemmer på to lysstofrør. 4400 kr., Modiform.

Den fine Trébol
© bobedre.dk

Den fine Trébol fra B.Lux er designet af Eduardo Albors og skal mime en trekløver. Den er fremstillet i stål og miljøvenligt plast. Fås i tre højder (h 46, 96 eller 216 cm). Den viste måler 96 cm i højden og koster 3700 kr., Join Agenturer.

 ARC-LED er en ny væglampe fra Light-Point
© bobedre.dk

ARC-LED er en ny væglampe fra Light-Point Den er udstyret med 2 x 3W LED og reflektorer, der giver et mere markant og kraftigere lysudbytte, med relativt lavt strømforbrug. Fremstillet i aluminium, 2495 kr., Light-Point.

Javier Mariscal
© bobedre.dk

Javier Mariscal har arbejdet sammen med spanske Vondom i skabelsen af den skulpturelle lampe Blanca, der fås i mange forskellige farver. Fremstillet i formstøbt plast og metal. H 220 cm, 13.495 kr., Conceptlight.

Boxy L med LED
© bobedre.dk

Boxy L med LED fra Delta Light er en stram, kubistisk lampe, der ikke gør så meget væsen af sig, men til gengæld er perfekt, hvis man har et moderne hus med enkle linjer. Fremstillet i aluminium. H 9 x b 8 cm, 2374 kr., Møller & Rothe.

Giano fra italienske Flos
© bobedre.dk

Giano fra italienske Flos er designet af Rodolfo Dordoni. Fremstillet i aluminium og plast og fås i to størrelser: diam. 10 cm, 1471 kr. og diam. 22 cm, 2973 kr., Flos.

Copenhagen Poller
© bobedre.dk

Copenhagen Poller giver indirekte belysning til haven eller gangstien. H 70,2 x b 12 x 12 cm, 3699 kr., Lampefeber.

Danske Louis Poulsen
© bobedre.dk

Danske Louis Poulsen indledte samarbejdet med den verdensberømte tegnestue Foster + Partners med lampen 550 LED. Samarbejdet har nu ført til to nye ude-produkter: F+P Wall LED og F+P Post LED. Den viste væglampe koster 3295 kr., Louis Poulsen

Hvis man går efter
© bobedre.dk

Hvis man går efter opmærksomhedsdragende belysning til haven er Kanpazar fra B.Lux et fint bud. Den er designet af Jon Santacoloma og er fremstillet i plast. Fås i fire højder: 80, 148, 170 eller 176 cm, fra 4000 kr., Join Agenturer.

Dome er en serie
© bobedre.dk

Dome er en serie enkle lanterne-inspirerede udendørslamper fremstillet i sprøjtelakeret aluminium og glas. Fås i farverne sort og hvid. Ved køb af lamper i Dome-serien medfølger en specialdesignet lyspære, men lysstof- og LED-pærer kan også anvendes. Den viste model er til montering i underlag. H 60 cm. Pris ved henvendelse, Lifeform Agencies.

Oribe
© bobedre.dk

Oribe er designet på en sådan måde, at toppen af lampen kan skiftes, hvis man ønsker fornyelse. Man lader grundlampen stå og skifter således hele den øverste del, som faktisk udgør selve lampen. Lampen har indbygget LED og er blandt andet modstandsdygtig over for salt. 2495 kr., Seslef.

Belladinotte-LED-lampe
© bobedre.dk

Belladinotte-LED-lampe til at montere i jorden. Lampen har en poleret inox-overflade, der genspejler havens planter. På den måde blender lampen ind i omgivelserne, så man kun fornemmer lyset. Fås i to størrelser: 12,5 x 12,5 cm og 25 x 25 cm til hhv. 2995 kr. og 5795 kr., EllisEllis.