©

Seneste nyt fra Multiroom­fronten

Vil du have trådløs lyd i alle husets rum? Så er valgmulighederne flere end nogensinde før.

Efter en årrække, hvor det stort set kun var Sonos, der kunne levere et overbevisende produkt, er de fleste store producenter nu på banen med multiroom­løsninger. Dvs. trådløse højttalere, der er forbundet, så man kan gruppere dem og afspille via bluetooth eller Wi­Fi. Man kan altså vælge at høre P3 i køkkenet og stuen, men Ramasjang på børneværelset og Voice teenageværelset.

Sonos var som sagt først med en stabil og velfungerende løsning, og i løbet af de senere år har de sat så så grundigt på markedet, at mange sætter lighedstegn mellem multiroom­højttalere og Sonos. Men kampen er blevet hårdere det seneste år, og på sommerens IFA­messe i Berlin var bl.a. Philips, Samsung og LG på banen, ligesom Denon for nyligt har lanceret et system.

Denon HEOS består af tre højttalere, HEOS 3, HEOS 5 og HEOS 7 samt en bridge, HEOS Link. De er forbundet via Wi­Fi, og man kan afspille på højttalerne enkeltvis eller gruppere dem. HEOS er tilknyttet Spotify Connect, men kan også afspille via fx Tune In eller Pandora m.fl. En ting, der skiller HEOS ud fra de øvrige systemer er, at man også kan købe en forstærker, som får det trådløse system til at spille sammen med det eksisterende Hi­Fi­anlæg. Man kan også vælge blot at tilslutte sine analoge højttalere og fx en cd­afspiller, så man kan høre hele sit bagkatalog af musik.
Priser fra 1999 kr., Hi­Fi Klubben.

Philips Spotify er bygget til at afspille musik via Spotify Connect. Det betyder, at du bruger Spotify­appen på din telefon eller tablet og gennem den styrer, hvilke højttalere, der skal spille. Der findes to højttaler­størrelser, SW700M og SW705M, som koster fra 999 kr., Philips.

LG Music Flow består af højttalerne H7, H5 og H3 samt soundbar/subwooferen HS6. Det vil sige, at du kan sætte et komplet surroundsound­system op - eller bruge højttalerne i forskellige rum efter behov. Systemet er forbundet med en hub til Wi­Fi, og kan ligesom de øvrige systemer gruppere højttalere efter ønske. En smart feature er, at du kan indstille systemet til at afspille dit personlige soundtrack, som følger dig rra rum til rum, eller går i gang, når du træder ind af døren.
Priser fra 1490 kr., LG.

Samsung Multiroom består af højttalerne M5 og M7 samt en bridge, M3, der forbinder højttalerne til Wi­Fi­netværket. De har indbygget Wi­Fi, Bluetooth og NFC, så gæster nemt kan afspille musik, uden at skulle logge sig på hjemmets netværk.
Priser fra ca. 2000 kr., Samsung.

Sonos har naturligvis ikke ligget på den lade side og bare betragtet konkurrenternes forsøg på at trænge ind på markedet. Derfor har de lanceret en opdatering til deres system, så man ikke længere har brug for en bridge for at forbinde højttalerne, så systemet er endnu lettere at komme i gang med.
Priser fra 1499 kr., Sonos.