Form og funktion

Smart grej til hjemmet er spændende og gør fritiden sjovere. Men en god brugerflade og nyeste software er ikke nok - vi vil have ting, hvor der både er tænkt over form og funktion.

Dyson DC52

Alien sluger støvet. Dyson DC52 ligner noget, Sigourney Weaver kæmper mod i Alien-filmene, men den er faktisk en uhyre (!) effektiv støvsuger. Den fungerer uden støvsugerposer og har en så effektiv - og patenteret - cyklon-teknologi, at man ikke behøver at vaske eller rengøre filtrene. Fra 3999 kr., Dyson.

Skridt for skridt

Jacob Jensen Group står bag denne gennemførte skridttæller, som, udover at tælle, hvor mange skridt man tager, beregner antallet af forbrændte kalorier, hvor langt man har gået og desuden har et ur indbygget. Alle oplysninger gemmes i en uge. 299 kr., Jacob Jensen Group/BellExpress.

Play 1

Sæt lyden fri. Sonos har opbygget et univers, hvor man som et samlesæt kan udbygge sit trådløse anlæg, så det dækker hele huset. Play 1 er seneste - og mindste - skud på stammen og er en god begynder-højttaler til nye Sonos-brugere. Play 1 kan anvendes alene, som stereo-højttalere eller som surroundsæt sammen med Sonos Playbar. 1499 kr., Sonos.

Lumia 1020

Mega-mange megapixels. Lumia 1020 bliver sandsynligvis den sidste telefon fra Nokia, inden det tidligere så dominante finske firma bliver overtaget af Microsoft. I så fald lukker Nokia på toppen med en Windows 8-telefon, hvor skærm og interface er i top. Det særlige ved Lumia 1020 er dog kameraet, der har hele 41 megapixels. På fotografiet har Lumia 1020 fået en skal på med ekstra-batteri og bedre greb og flash. Fra 4849 kr., kamera-greb fra ca. 400 kr., Nokia.

Spiko

Højttaler med socialt ansvar. Øko-design kalder den indonesiske producent Magno deres højttalere. Baggrunden er, at alt træ til produktionen bliver erstattet med nye træer, samt at arbejdskraften ansættes lokalt i den fattige landsby Kandangan, hvor der kun bor 4000 mennesker. Målet er at fastholde arbejdskraften i landsbyen, så landsbykulturen ikke går til grunde. Højttaleren på billedet hedder Spiko og er ifølge den europæiske ditributør bl.a. inspirereret af dansk design fra 1960’erne. Hver eneste højttaler er lavet i hånden i enten teak- eller rosentræ. Afspilningen sker via bluetooth eller kabel med 3,5 mm jackstik, og det indbyggede genopladelige batteri gør Spiko let at tage med rundt i huset. Ca. 1500 kr., Wooden-Radio.

Loop

Flot og funktionel. Fronter lavet af filt, og en klar designlinje er sammen med god lyd de kendetegn, der har sikret danske Libratone succes i hele verden. Fremgangen og de gode toner fortsætter med Loop, der fås i farverne sort, grå og rød. Derudover kan man tilkøbe fronter i gul, pink, lilla, blå og is-blå. Loop afspiller over DLNA eller Airplay. Libratone har derudover udviklet en app, der er gratis til Android og iOS, så man kan tilpasse lyden perfekt til omgivelserne. 3699 kr., Libratone.

Evoke D4

Stilsikker radio. Evoke D4 fra Pure er et bud på en radio, der passer til både køkken, bad og kontor. Træ-chassiset skaber en god klangbund og sikrer, at Evoke D4 har en god, blød lyd, uanset om man afspiller FM- eller DAB-radio. Der medfølger infrarød fjernbetjening og genopladeligt batteri, og der er berøringsfølsom snooze-funktion i grebet. 1299 kr., Pure.