3 grønne ideer

Fresh Connect, ad omkring lejrbålet, 6’th sense live ...

Fresh Connect
© bobedre.dk

Fresh Connect er idéen om et køle- og opbevaringssystem, der holder maden frisk. Der er nemlig stor forskel på, hvilken temperatur og luftfugtighed, som kød og frugt holder sig længst i, og de små bokse er tilpasset, så de passer til hver enkelt råvare. Modulerne slukker automatisk, når de er tomme. Tanken er, at de via WI-FI skal være forbundet med en app, der viser om naboerne også mangler fx kartofler, så man på den måde også kan spare transport etc. Er endnu ikke i produktion.

Mad omkring lejrbålet
© bobedre.dk

Mad omkring lejrbålet Fireplace er en moderne videreførsel af ildstedet, nemlig et multifunktionelt bord med infrarødt lys i sin inderste kerne, der kan varme maden eller holde den kold alt efter behov. Sensorerne i bordpladen reagerer på den type beholder, du sætter på. Der er desuden en integreret emhætte i toppen. Selv om al teknologien til Fireplace er en realitet, er bordet endnu ikke i produktion.

6’th sense live
© bobedre.dk

6’th sense live hedder det interaktive system. Via WI-FI interagerer hvidevarerne med en app, som du med iPad eller smartphone styrer, så du kan se elementernes energiforbrug, og hvor langt aftensmaden i ovnen er m.f. Applikationen og softwaren er allerede en realitet, og Whirlpool forventer at integrere 6’th sense live i en del af deres hvidevarer fra 2014.