©

Som en måneformørkelse..

Dagen i dag er 'Black friday', og hvor man nogle steder kan shoppe amok. I Normann Copenhagens Flagship Store er der også sort, men det er SORT som i 'Sort Jul'.

Dagen i dag er 'Black friday', og hvor man nogle steder kan shoppe amok. I Normann Copenhagens Flagship Store er der også sort, men det er SORT som i 'Sort Jul'. På den raffinerede, poetiske måde. Og i butikkens udstillingsområde kan man opleve en måneformørkelse. Viewpoint er dette års vinderprojekt. Et glidende spejl, der går fra sort til lys. Det har, for mig, associationer til en elegant måneformørkelse. Spejlet er monteret på et lyspanel, og med en glidende bevægelse vandrer spejlet hen ad væggen og ændrer sig fra mørk til lys. Til at begynde med virker det som et normalt spejl, men på sin vandring ændrer det sig til et nærmest transparent spejl uden refleksioner. Det er designerne Chydy & Grase, som har vundet talent Award prisen 'Time to design'. Hermed følger ikke bare en udstillingsmulighed hos Normann Copenhagen, men også 50.000 kr. til et ophold på Statens værksteder, samt en masse sparring og coaching undervejs. Det er altså ikke bare en pris, men en mulighed for at gribe en chance for at 'lægge fra land' på den profesionelle designscene. Netop sammensætningen af et ophold, cool cash og sparring, gør 'Time to design' til en pris, der ikke er som alle andre priser. Den er SORT - og med det mener jeg, på den rigtige måde. Det er en pris, der giver menig. Nå ja, så havde designduoen også eksperimenteret med optiske fibre på deres ophold, Derfor kan man på udstillingen også opleve en lysinstallation, som kunne minde om SORTE lyn i natten. De har kaldt den 'Strike'. På udstillingen kan du også selv tage del i udstillingen for Chydy & Grase har stillet et lille mini-lys-lab til rådighed, så du selv kan undersøge lyset.

www.hagen-etc.comOm prisenTime to Design - new talent award er en designpris med fokus på unge talenter.
Prisen blev indstiftet i 2008 og består af et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000 kr., doneret af Træ og Møbelindustrien, en 14 dages udstillingsperiode i Normann Copenhagen Flagship Store (27. nov. - 11. dec. 2014), udstilling på Stockholm Furniture Fair 2015, samt et karriererådgivningsforløb ved Danish Design Organization, Design Denmark.