© bobedre.dk

Salone del Mobile 2013

BO BEDRE har sendt 4 mænd (m/k) til Salone del Mobile i Milano - verdens største designbegivenhed.

BO BEDRE er som altid til stede på årets største begivenhed i møbelbranchen: Møbelmessen iSaloni i Milano. Her er alt , hvad der kan krybe og gå indenfor design, salg og køb af møbler - samt naturligvis alle os, der lever af at videreformidle nyhederne til jer. I alt flere hundrede tusinde mennesker, der alle er på jagt efter et glimt af det seneste nye, en forsmag på, hvad der kommer eller inspiration til det, der vil vise sig at blive den nyeste trend. Selve messen åbnede ikke før kl. 9.30 i morges, og selv om vi fra BO BEDRE var på plads i de enorme køer allerede da portene åbnede, vil det være alt for satset - og forbundet med alt for stor usikkerhed, hvis vi allerede forsøger at slå fast, hvilke farver, hvilke nye møbler eller hvilke ny tendenser, der udgør hovedtemaet det kommende år.

Det betyder naturligvis ikke, at vi har slappet af og siddet på de gode milanesiske restauranter og slappet af, i det døgn, vi allerede har været her. Mandag morgen åbnede en lang række showrooms spredt rundt i hele byen. Det hedder Fuorisalone - udenfor messen. Her vælger en række brands at vise sig frem, så de ikke drukner i det overvældende ocean af producenter, der er på messen. Og ikke mindst i omgivelser, de selv vælger. Det gælder eksempelvis den danske udstilling Danish Chromatism, der samler noget af det bedste danske design gennem tiderne i en stor og helt utroligt flot temaudstilling ved navn Danish Chromatism på Il Triennale - Milanos designmuseum. Her har den fremadstormende designduo Gamfratesi iscenesat dansk design i en utroligt flot udstilling, der uden tvivl vil skabe opmærksomhed omkring dansk design, men også Gamfratesi selv. Udgangspunktet er nemlig svært: præsenter en række danske designikoner i en samlet udstilling på en måde, så det fremstår som en sammenhæng. Andre har forsøgt og knækket halsen på en sådan øvelse, men ved at farvekoordinere produkterne, er det lykkedes Gamfratesi af skabe en helhed af en masse enkeltdele, der egentlig stritter i hver sin retning.

Et andet lyspunkt, vi har været vidne til indtil videre, er Moooi, der åbnede op for et fantastisk showroom i Via Savona, som ligger i kvarteret Tortona. Et tidligere industriområde, der i dag er blevet trendy på den der nedslidte og industrielle måde, der appellerer til både aktivister og os andre. En imponerende opvisning i, hvordan et samspil mellem fotokunst, flot design og det rigtige rum kan fremhæve og løfte en udstilling til et højere niveau.

Vi opdaterer dig time for time på Instagram. Følg os via @bobedredk