Ren æstetisk nydelse

Jakob L. Falhof vil i denne uge se på forskellige former for eyecandy, der skiller sig ud fra mængden.

Eyecandy ­ ifølge “Urban Dictionary”: En ting, der er ren æstetisk nydelse: En person, en film, en solopgang, en blomst eller hvad som helst andet, man kan se. For mig er daglige bombardementer af eyecandy en af nydelserne ved at arbejde på BO BEDRE. Når man hele tiden er på udkig, får man mange indtryk - også en hel del, der ikke kan bruges i en artikel eller en reportage. Det er de indtryk, jeg har samlet nogle af i dette galleri. Mit helt subjektive udvalg af ting der stråler, fordi de skiller sig ud fra mængden af møbler, bygninger, håndværk, design. Ting, som bare er ... eyecandy.

Brasstable og Brassfridge af Tom Dixon. Unikadesign af den britiske superdesigner, hvis kendemærke er metal. Det ser simpelthen fantastisk ud.

Franske Drugeot Labo har lavet en reol, der er et kunstværk i sig selv. Det eneste negative, man kan sige om den er, at det faktisk er synd at sætte noget i den.

Sucabaruca er designet af Luca Nichetto for canadiske Mjölk.

Jeg ved ikke, hvor den her trappe er henne, og hvad den fører op til. Men sikke et kunstværk skabt af samspillet mellem design og håndværk.

T­Chair af William Katavolos er måske verdens smukkeste stol ... bortset fra Wegners The Chair ... og Barcelonastolen ... og PK22 ... og... ok, det er en håbløs liste. Men flot er den altså.

BIT­radiator fra Antoniolupi. Det er godt nok sjældent, at man ser noget revolutionerende nyt design på radiatorfronten. Men det er ok - vi venter gerne på BIT.

Kobber er en bølge, der er skyllet over os og har revet alle med, det seneste år. Så hvorfor ikke gå all­in med et kobber­køkken. Det ser fantastisk ud, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvor flot det bliver, når det får endnu mere patina. Producent og location er ukendt - måske for at undgå kobbertyve ;-­)

Peder Moos er gud blandt møbelsnedkere, fordi han var fuldstændig kompromisløs i forhold til håndværk og kvalitet. Han lavede kun unikamøbler, og priserne er i dag oppe i astronomiske højder. Spisebordet, hvor denne detalje er taget fra, blev forleden solgt på Lauritz.com for 330.000 kr.