Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rejseguide: Oplev Amsterdams kulørte og eventyrlige design og arkitektur

Amsterdam byder på et hav af eventyrlige arkitektur- og designattraktioner. Hvis du drømmer om en rejse til den hyggelige storby, giver vi dig her en kort guide til de seværdigheder, du bestemt ikke må snyde dig selv for at se.

Amsterdams farverige bygninger set fra en af byens ikoniske kanaler

© iStockphoto

3 karakteristiske bygningsværker

Den hollandske storby er rig på fantasifuld, legende, farverigt og imponerende arkitektur. Overalt er byen krydret med fantastiske bygninger og broer, som er med til at skabe den helt specielle stemning, som følger med et besøg i den hollandske hovedstad. Vi nævner her kort nogle få.

Silodam i Amsterdam set fra vandet

© iStockphoto

Silodam - arkitektonisk malerpalette

I den vestelige del af Amsterdam havn på ligger det urbane boligbyggeri Silodam. Det bemærkelsesværdige byggeri, der ligger på vandet, er designet af arkitekterne fra MVRDV. Boligblokken er yderst karakteristisk på grund af facadens tilsyneladende tilfældige miks af forskellige designs, stilarter og farver, som afspejler og udtrykker beboernes diversitet og individualitet. Det iøjnefaldende design byder i øvrigt også på både en lille marine og en offentlig balkon, hvorfra beboere og besøgende kan nyde en fantastisk udsigt over River IJ.

Python Bridge i Amsterdam mellem Sporenburg og Borneo Island

© iStockphoto

Python Bridge - den røde slange

Python Bridge, som også er kendt under navnet High Bridge, er en af Amsterdams mest usædvanlige broer. Den er designet af Adriaan Geuze fra det hollandske arkitektfirma West 8 og går over kanalen mellem Sporenburg og Borneo Island. Med sin røde slyngende struktur er den med til at sætte kulør på bybilledet. Broen har stået færdig siden 2001 og vandt det efterfølgende år den Internationale Footbridge Award.

The Rock i Amsterdam

© iStockphoto

The Rock - leg med struktur og materiale

Det 90 meter høje tårn fra 2009 er designet af Erick van Egeraat. Bygningen udmærker sig i form af sin rå struktur, der er sammensat af et nævneværdigt miks af glas, aluminium, sten og betonelementer. The Rock adskiller sig designmæssigt fra andre tårne, ved at synes tungest i toppen, nærmest som om der løber en stenmasse ud over siden på glasbygningen.

3 museer du ikke må snyde dig selv for

Amsterdam huser nogle af verdens største museer, som langt de fleste mennesker kender til, selv uden at have besøgt byen. I den hollandske storby kan du både besøge Anne Franks hus, Van Gogh museet, Stedelijk Museum og Rijksmuseum Amsterdam, som i 2015 blev kåret til årets museum i Europa.

Er du i stedet til de lidt mindre museer, kommer vi her med tre interessante forslag til steder, vi selv ville gå på opdagelse i inspirerende arkitektur, flotte fotografier og fordybe os i livet på vandet.

Leger du med tanken om at besøge byen over vinteren, vil vi desuden slå et slag for den årlige Amsterdam Light Festival, der finder sted fra december til januar. Her oplyser og udsmykker kunstnere, designere og arkitekter fra hele verden den eventyrlige by med fantastiske lysinstallationer.

ARCAM arkitektur museum i Amsterdam

© ARCAM

ARCAM - byens arkitektoniske krydderi

Har du en fascination for arkitektur, så er ARCAM det oplagte sted, at starte din fordybelse. På ARCAM kan du opleve både udstillinger, lektioner, ekskursioner og debatter og fordybe dig i alt omkring hovedstadens arkitektur eller som byen selv kalder det - byens krydderi.

The Houseboat Museum i Amsterdams kanal

© iStockphoto

The Houseboat Museum - livet på vandet

Er du interesseret i at udforske den unikke boligform på vandet, kan The Houseboat Museum give dig et spændende indblik. Husbåden er indrettet, som hvis der stadig boede folk på den, og kan derfor give en perfekt indsigt i hvilke fordele og særheder, der er ved livet på vandet i Amsterdams kanaler.

Fotografimuseet FOAM i Amsterdam

© FOAM

FOAM – en verden af fotografier

FotografimuseetFOAM ligger ved en af Amsterdams mange centrale kanaler. På museet kan du opleve en bred vifte af stillbilleder og multimedievisninger fra nogle af verdens største navne inden for feltet. Udover de store verdenskendte kunstnere er museets oplyste lokaler fyldt med spændende værker fra up-coming talenter, som regelmæssigt skiftes ud.

3 inspirerende designbutikker og udstillinger

Den hollandske hovedstad byder på en masse lærke designbutikker og showrooms. Vi har her udvalgt tre, som vi helst sikkert selv ville tage et smut forbi og lade os blive inspireret af. Men listen er langt fra udtømmende, så det er bare med at komme afsted.

De Kasstoor – interiørdesign i lange baner

De Kaastoorer en af Amsterdams største design- og interiørbutikker med over hundrede år på bagen. Butikken er kendt for sin fantastiske kundeservice og komplette tilbud af designmøbler fra samtlige førende designbrands i både hjem- og udland. De Kasstoor er en del af Design020, som er en kollektiv designbygning, der har samlet alt inden for design og interiør under ét tag.

Moooi Amsterdam – ekstraordinært legende showroom

Mooi betyder smuk på hollandsk, og det er lige præcis det du kan forvente hos Moooi Amsterdam. I showroomet kan du lade dig imponere og inspirere af de glamourøse udstillinger med usædvanlige, ekstraordinære og legene objekter i forskellige størrelser og kompositioner. Moooi Amsterdam byder på en autentisk, sjov og levende brandoplevelse i Mooois univers, kreativitet og stil, som er den oplagte inspirationskilde for designelskere.

Woodies aT BerLin – mageløs skibsinteriør

Woodies aT BerLin designer, inspirerer, bygger og styler skibsinteriør med mere. Hos Woodies aT BerLin kan du finde mageløs interiør, som er udviklet i et smukt samarbejde mellem en stylist og en skibstømrer - den ene født med et øje for detaljen, den anden med hænderne, der kan lave alt. Hun designer og styler, mens han bygger, og sammen skaber de nogle helt ekstraordinære projekter i et af byens smukkeste og vildeste områder.

3 exceptionelle spiseoplevelser

Amsterdam er fyldt med kulinariske spisesteder for den madglade turist. Også for dem der ønsker at tilfredsstille mere end blot den sultne mave. Vi lister her tre enestående restauranter, der vil give dig en oplevelse ud over det sædvanlige.

Supperclub i Amsterdam

© Wouter Van Der Sar for Concrete

Supperclub – spektakulær aften serveret på sengen

Supperclub er du garanteret at komme hjem med en god historie og en rig oplevelse, når aftenen er slut. Serveringen foregår på gigantiske senge midt i et gammelt teater. Supperclub tilbyder dig en spektakulær aften med spændende mad, oprivende musik og provokerende fremstillinger i artistiske omgivelser. Ethvert element er designet til at stimulere dine sanser og kreativitet i overensstemmelse med aftenens tema. Du ved aldrig hvad du går ind til – det er bare at hoppe med om bord.

The Culinary Workshop – restaurant og design i et

Hos The Culinary Workshop møder servering og design hinanden. Designerne Marjolein Wintjes og Eric Meursing slipper deres fantasi løs i køkkenet og bringer kunst til bordet med deres fortællende retter inspireret af temaer som ”sort, ”blomster” og ”vand”. Restauranten, som er et miks af både design studie, workshop, restaurant, køkken, bageri og galleri, har fokus på fairtrade samt organiske og bæredygtige ingredienser i deres moderne menuer, der sommetider endda kan byde på nye madvarer og helt nye måder at spise på.

REM Eiland i Amsterdams set fra vandet

© iStockphoto

REM Eiland – piratradio på vandet

REM Eiland er en af Amsterdams mest unikke spisesteder. På ”øen” kan du nyde både frokostmenuer og treretters måltider i 22 meters højde. Bygningen, der er placeret midt på vandet, har tidligere fungeret som piratradiostation. Om sommeren tilbyder restauranten en glamourøs oplevelse på bygningens tagterrasse, mens du om vinteren kan nyde den hyggelige stemning indendørs.

3 eventyrlige steder at sove

Selv når trætheden melder sig er der rig mulighed for at få fuld knald på de eventyrlige omgivelser i storbyen. Vi anbefaler her tre hoteller, der med garanti vil bidrage til fantasifulde drømme.

Hotel Not Hotel

Hotel Not Hotel er et rum ikke bare et rum, men et stykke kunst med sin helt egen historie og identitet. På hotellet vågner du op til en kunstfyldt, nærmest udstillingslig, verden, hvor du kan slappe af og gå på eventyr mellem luksussenge og afslappende lounger. Størstedelen af rummene er specialdesignet af en gruppe unge designere under navnet Collaboration-O og eneste lighed mellem værelserne er, at de alle unikke i både interiør, indgang, placering og overordnet idé. På Hotel Not Hotel kan du både tilbringe natten bag en hemmelig bogreol eller i en transformeret sporvogn.

Fletcher Hotel i Amsterdam

© iStockphoto

Fletcher Hotel - futuristisk design med varme og luksus

Fletcher Hotel er et luksuriøst, futuristisk designhotel fra 2013. Hotellet er designet af den verdenskendte arkitekt Benthem Crouwel, mens den unge designer Robert Kolenik har stået for bygningens varme og luksuriøse interiør. Hotellets 120 værelser byder på ekstra store senge og en bemærkelsesværdig gennemsigtig glascylinderbruser placeret centralt på værelset. På de øverste etager findes SKYrestaurant Pi og SKYlounge Pi, der tilbyder gæsterne en imponerende 360 graders panorama udsigt over Amsterdam.

Hotel Pulitzer – hollandsk elegance ved byens kanal

I august 2016 genåbnede The Pulitzer i et sofistikeret nyt design, hvor 25 kanalhuse fra det 17. og 18. århundrede er bragt til live med nye suites til hotellets gæster. Med ombygningen har det klassiske og historiske hotel fået et moderne touch.

Den sydafrikanske designer Jacu Strauss, som har stået bag redesignet, har over et år overnattet i samtlige rum, for at finde det helt rigtige udtryk til hotellet og de enkelte værelser. Med udgangspunkt Strauss forestillinger om husenes tidligere ejere gennem de sidste århundreder, har han dedikeret forskellige samlinger til de forskellige suiter. Gæster kan dermed booke sig ind på suiter som the Art Collector’s Suite, the Book Collector’s Suite, the Music Collector’s Suite og the Antiques Collector’s Suite.

Relaterede Artikler