Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tveit og Tornøe

Norge er så småt begyndt at profilere sig som en ny nordisk designnation og designerduoen Tveit og Tornøe er med til at hjælpe Norge godt på vej.

Tveit og Tornøe portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Atle Tveit
Dato: 1973
Uddannelse: Møbeldesigner fra Kunsthøgskolen, Bergen 2006

Fulde navn: Lars Tornøe
Dato: 1980
Uddannelse: Møbeldesigner fra Kunsthøgskolen, Bergen 2006

Tveit & Tornøe har endnu ikke været på banen så længe, men de har allerede formået at skabe en del opmærksomhed om deres design. Designerne, der etablerede deres firma i 2006, bekender sig ikke til nogen bestemt stil, men dyrker alsidigheden i deres udtryk.

I deres design mødes nye og traditionelle teknikker i et enkelt, men stadig legende design. Blandt deres designsucceser er knagefamilien The Dots, i rent eller farvet træ, hvis polerede runde former i forskellige størrelser byder velkommen med et på en gang naivistisk og klassisk udtryk.

Tveit & Tornø har allerede modtaget flere priser for deres arbejde heriblandt Savoprisen (2003, 2004), Designers Saturday Award (2005) og Young Talent Award (2007)

Relaterede Artikler