Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tricia Guild

Siden hun grundlagde Designers Guild i 1970 har Tricia Guild været toneangivende indenfor møbeldesign med sine farvestrålende tekstiler og nyskabende design.

Tricia Guild portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Tricia Guild
Dato:

Det var hendes frustration over ikke at kunne finde præcis det, hun ønskede i arbejdet som indretningsarkitekt, der førte til at Tricia Guild åbnede sit eget firma, hvor hun skabte design, der adskilte sig fra den traditionelle engelske country house stil.

Tricia Guilds design er kendetegnet ved hendes brug af klare, stærke farver og mønstre, der mikses på kryds og tværs, hvilket resulterer i et livligt og nyskabende udtryk. Inspirationen henter hun i naturen, geometrien, fremmede himmelstrøg og traditionelt design, der på kalejdoskopisk vis får et moderne og farvestrålende twist.

Hendes dristige design og hendes brug af forskellige teknikker og strukturer giver dybde og personlighed til hendes originale og sanselige produkter.

I 2008 blev Tricia Guild bedt om at skabe en kollektion af stoffer og tapeter baseret på interiøret i Buckingham Palace og Windsor Castle af den engelske dronning Elisabeth den 2., hvilket understreger hendes position som ”Queen of Colours”.

Tricia Guild har modtaget en række hædersbevisninger gennem årene og er blandt andet udnævnt til Æresdoktor ved Royal College of Art (1993), Winchester School of Art (1993) og Loughborough University (1999). Derudover har hun modtaget Textile Institute Gold Medal (1999), Elle Decoration International Design Award (2002), The Homes & Gardens Classic Design Award – Lifetime achievement (2007), samt tildelt Order of the British Empire i 2008.

Relaterede Artikler