Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tord Boontje

Holland har siden 1990’erne ikke været til at komme uden om som designnation og det er Tord Boontjes eventyrlige, blomstrende designunivers heller ikke.

Tord Boontje portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Tord Boontje
Dato: 1968-
Uddannelse: industriel designer fra Royal College of Art, 1994

Tord Boontje bryder med antagelsen om at modernisme er lig med minimalisme ve dat introducere en moderne romantik til industrielt design. Hans design er umiskendeligt dekorativ med sine fabulerende motiver, der vækker minder om barndommens, magiske eventyrland.

Naturens former blandes med tidligere tiders håndværk og kunster som kniplinger, papirklip og blonder til et enkelt, moderne udtryk, der har bragt dekorativt design til ære og værdighed igen hos producenter som Habitat, Moroso og danske Kvadrat.

Tord Boontje designer glas, tekstil, møbler og belysning og det er særligt sidstnævnte, der har givet ham sit kommercielle gennembrud med de smukke, blomstrende lamper Garland og Midsummer, der forener dekoration med innovativt lysdesign.

For at skabe lampernes håndlavede udseende har Tord Boontje allieret sig med de nyeste teknikker til at lokke eventyrlige former ud af metal og papir og blander således håndværkstraditioner med moderne teknologi.

Tord Boontje har modtaget en række priser for sit design, heriblandt Designer of the Year af Elle Decoration (2003), IF Product Design Award (2006) og Red Dot Design Award i 2007.

Håndplukket til dig