Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tom Dixon

At han ikke har nogen formel uddannelse har ikke bremset Tom Dixons kurs mod stjernerne, og han er i dag blandt de mest indflydelsesrige designere i verden.

Tom Dixon portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Tom Dixon
Dato: 1959-

Tom Dixon dukkede op i rampelyset i midten af 1980’erne med hans eksperimenterende, svejsede møbler, der hurtigt fik etablerede producenter som Capellini til at indlede et samarbejde med den autodidakte designer.

Siden har Tom Dixon kunnet skrive stillinger som Kreativ chef hos Habitat på cv’et udover sit arbejde for firmaet Tom Dixon, der blev grundlagt i 2002.

Hans vej til toppen vidner om et talent udover det sædvanlige, og Tom Dixons evne til at puste nyt liv i den britiske møbelindustri med sit innovative og skulpturelle formsprog har da også bevist, at hans berømmelse er fortjent.

Hans design er enkelt og moderne med skæve og originale detaljer, som stabelstolen Slab Chair, der leger med den fasttømrede idé om stolens fire ben eller den smukke nyfortolkning af den klassiske øreklapstol Wingback Chair.

Tom Dixon har dog især haft succes med sit belysningsdesign, hvor glas, kobber og filt bruges til at fortolke klassisk design i nye og anderledes former, hvor genkendelighed og innovation går hånd i hånd.

Tom Dixon har høstet en række hædersbevisninger for sit arbejde heriblandt Order of The British Empire i 2001, Designer of the Year af Architektur und Wohnen Magazine (2008)

Relaterede Artikler