Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tom Dixon

Tom Dixon er én af tidens hotteste designere og har for nylig været en tur i København ...

Tom Dixon portræt

© bobedre.dk

… hvor konceptbutikken Normann Copenhagen var vært for hans spektakulære roadshow-installation med egne møbler og lamper.

Her mødte vi designeren, der nu også kan kalde sig restauratør og købmand.

I disse dage indvier han nemlig sin nye restaurant, The Dock Kitchen, med tilhørende konceptbutik ved kanalen i London, hvor man kan smage og se, hvad der optager den unikke brite lige nu.

Du er designer – hvorfor har du kastet dig ud i at åbne en restaurant?
– Det at åbne en restaurant gør mig faktisk til en bedre designer, primært fordi jeg intet ved om det og ikke er særligt god til det.

Design ved jeg nærmest for meget om, og der skal jeg hele tiden tvinge mig selv til at finde på – hvorimod jeg kan kaste mig mere ud i den kreative proces med ting, jeg aldrig har prøvet før.

Lige nu er jeg meget fascineret af ingredienser og smag, og jeg har fundet en fantastisk kok, som matcher mig. Han er interesseret i ingredienser, ligesom jeg er i materialer – at kombinere dem på en anderledes, uprætentiøs måde.

Hvilken oplevelse vil du give folk med det her nye Tom Dixon-koncept?
– Med butikken har vi nu en slags totaloplevelse derude med udvalgt design både af mig og folk fra andre steder i verden – også noget dansk fra Made a Mano og Copenhagen lab.

Det er mest af alt en slags eksperiment. Hvis folk vil se, hvordan jeg bor, så giver butikken her nok et nogenlunde billede af det.

Egentligt køber jeg selv ret lidt til mit hjem og er mere forfalden til at finde mærkelige ting på ebay end det seneste nye designermøbel.

Jeg går fx på ukrainsk ebay og køber mærkelig kunst fra Congo, så det kommer man nok også til at finde noget af i butikken – jeg har ikke plads til det derhjemme …

Relaterede Artikler