Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tom Dixon

Britiske Tom Dixon er en af verdens p.t. mest succesfulde designere. Men ifølge ham er en god karriere desværre ikke noget, du kan planlægge.

Slab Chair

© bobedre.dk

Aftenen før BO BEDRE møder Tom Dixon i København, har han holdt et oplæg i forbindelse med Danish Crafts årlige nytårskur.

Danish Craft havde som de første lokket den feterede designer til Danmark, hvor han fabulerede over emnet “karriere” for en blandet og interesseret samling danske designere og branchefolk. Men faktisk har der ikke været så meget decideret karriereplanlægning over Tom Dixons eget forløb.

– Mange tror, at jeg har haft en plan, men jeg tror på, at du skaber dit eget held. Det handler om timing, held og planlægning. Inden for de kreative fag skal du være åben. Du kan ikke planlægge din karriere, som du kan, hvis du gerne vil være topchef, fortæller han.

Tom Dixon har ikke nogen formel designeruddannelse. Han er autodidakt og begyndte sin designerløbebane, da han var i starten af 20’erne, hvor han eksperimenterede med at svejse og omdanne affaldsmetal til møbler. Siden har han arbejdet for fx Cappellini og Habitat, men frem for alt har han gjort sit navn til et brand i sig selv.

– Det er vigtigt at omtænke tingene hele tiden. Fx er det lykkes mig at massefremstille møbler
billigere end Ikea uden om en producent, siger han og omtaler en event, hvor han forærede 500 stole væk på Trafalgar Square under 100 % Design i London for at illustrere pointen.

Interessen for at udforske forskellige materialer og designe produkter, der ikke behøver at koste en bondegård, er central i Tom Dixons filosofi, og hans forbillede er faktisk dansk. – Verner Panton lavede billige, masseproducerede møbler og arbejdede i en spændende tid. Han var sky, men besad både frækhed og fantasi. Det, han lavede, var nyt og udfordrede den gode smag. Han har udøvet en stor indflydelse på mig som designer – noget jeg først sent blev klar over, fortæller Tom Dixon.

Relaterede Artikler