Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tine Mouritsen

For første gang har Tine Mouritsen kastet sig ud i at designe lamper. Det hele opstod ved et tilfældigt møde med producenten Le Klint, som nu satser på den talentfulde designer.

Tine Mouritsen portræt

© bobedre.dk

Det var et af de helt tilfældige møder, der fik afgørende betydning – den dag, Tine Mouritsen stødte ind i Le Klints direktør Kim W. Jensen.

De fik en god snak om design og bæredygtighed, og Kim inviterede Trine til Fyn, så hun kunne se den gamle fabrik og foldestuen, hvor Le Klints lamper bliver lavet i hånden.

– Jeg gik i nogle dage og tænkte på, om jeg nu skulle tegne noget til mødet, hvilket der egentlig ikke var lagt op til, eller om jeg bare skulle tage derned. Men jeg kunne jo ikke lade være med at sidde og tegne nogle skitser – faktisk gik jeg lidt amok, fortæller Tine Mouritsen.

Det endte med, at hun tog til Fyn med mere end 10 forslag til nye Le Klint-design, til trods for at hun aldrig før havde designet lamper.

Da hun ankom, var stemningen og kemien så god, at hun tog mod til sig og viste sit arbejde frem, og da hun nogle timer senere satte næsen mod København, havde Kim W. Jensen været så begejstret for hendes forslag, at han havde bedt hende om at videreudvikle otte af ideerne.

– Jeg havde egentlig aldrig forestillet mig, at jeg skulle tegne plissélamper. Jeg kendte jo lamperne fra Le Klint, som jeg ligesom mange andre er vokset op med.

Og da jeg først kom i gang, var det sjovt både at udforske et nyt materiale og tænke over, hvordan jeg kunne videreføre Le Klints dna på en ny måde, siger Tine Mouritsen.

I slutningen af januar kommer de to første lamper i butikkerne. Det er små bordlamper, som er enkle, men også nye i udtrykket. Eksempelvis er det første gang, at der er blevet foldet en lampeskærm med en plan top.

All in 1 og All in 2 har en base, som består af et rør i akryl med en indvendig plissé. Den ene er forsynet med en skærm.

Når man ser lamperne, er man ikke i tvivl om, at det er Le Klint-lamper, men de formår alligevel at tilføre den klassiske designvirksomhed noget nyt.

– De kan både fungere som bordlamper, men også stå i en reol eller måske ligefrem på en natklub? Vi forsøger at henvende os til en yngre målgruppe, end den Le Klint ellers har appelleret til, og vi er meget spændte på, om det lykkes.

Det har været en rigtig spændende proces, og jeg glæder mig til at udforske det noget mere, for det er først de sidste par måneder, at jeg har fået et helt afslappet forhold til plissé, griner Tine Mouritsen.

Relaterede Artikler