Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Thomas Bentzen

Thomas Bentzen skaber design, der sprudler af kreativitet og humor, hvad enten det er som partner med Louise Campbell eller fritidsprojekter på egen hånd.

Thomas Bentzen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Thomas Bentzen
Dato: 1969
Uddannelse: møbeldesigner fra Danmarks Designskole, 2004

Den oprindeligt uddannede tømrer kastede sig allerede i studietiden ud i en række opsigtsvækkende projekter. I designerkollektivet REMOVE viste Thomas Bentzen de første tegn på hans ligefremme og eksperimenterende design, hvor materialer som aluminium og fyrretræ blev taget under kærlig behandling.

Gruppens gennembrud kom med indretningen af Dansk Design Centers cafe, der lod fyrretræet kommer til hæder og ære igen ved at skabe møbler og lamper i den oversete nordiske træsort, hvilket sikrede REMOVE opmærksomhed i internationale medier som Wallpaper.

Siden 2005 har han arbejdet sammen med Louise Campbell, men derudover er det også blevet til en række projekter fra hans egen hånd, som det populære Don’t Leave Me bakkebord, der kan tages med ved hjælp af et håndtag monteret på bordpladen eller det alternative siddemøbel Stakit, som han har designet sammen med Peter Johansen for Normann Copenhagen.

Sammen med sine kolleger fra Remove modtog Thomas Bentzen prisen som årets bedste upcoming designere af Boligmagasinet 2007.

Håndplukket til dig