Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Thomas Bentzen

Thomas Bentzen laver humoristiske møbler - for sjov.

200801_denyiklassen_11301_full.jpg

© Kennet Havgaard

Fritidsdesigner kan man ikke kalde Thomas Bentzen, der som partner på Louise Campbells tegnestue tilbringer det meste af sin tid med at udvikle produkter for så store navne som Royal Copenhagen og Louis Poulsen. Men så alligevel – for designet i eget navn skaber Thomas Bentzen, når lysten prikker ham på skulderen, og det er sjældent målrett et mod produktion.

  • De ting, jeg laver ved siden af tegnestuen, skal underholde mig, når jeg er i gang. Det skal være sjovt, og det er oft e det eksperimenterende, der genererer de andre møbler, som ender i produktion.
    Thomas Bentzen (f. 1969) er oprindeligt uddannet tømrer, men blev hurtigt træt af byggebranchen. Skabertrangen fik i stedet udløb på Danmarks Designskole, og i 2004 stod han med sit diplom og brugte med egne ord omkring et halvt år på at være i chok. I 2005 indtog han sin plads hos Danmarks designerdarling Louise Campbell.

  • Jeg havde lyst til at arbejde for andre, og jeg lærer utroligt meget af hendes meget eksperimenterende tilgang til formgivning. Jeg skal spille på forskellige tangenter, når jeg designer – nogle projekter er ren leg, hvor andre er lavet ud fra produktionsmæssige hensyn. Når det er formgivning, der kommer fra én selv, skal det være sjovt. Der må gerne være ét sekunds undren møblet, fx som i Don#2019t leave mebordet. Ud over at man måske smiler, lige når man ser det, så er funktionen klar med det samme – at du kan flytte bordet rundt med dig. Tingene må gerne tiltale én hele tiden, også når de ikke er i brug.

Relaterede Artikler