Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Strand + Hvass

Møbler er andet og mere end form og funktion hos designerparret Strand og Hvass, hvis design søger at formidle en fortælling eller en oplevelse videre til brugeren.

Strand + Hvass portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Christina Strand
Dato: 1968
Uddannelse: Designer fra Danmarks Designskole, 1994

Fulde navn: Niels Hvass
Dato: 1958
Uddannelse: Designer fra Danmarks Designskole, 1987

Christina Strand og Niels Hvass har begge markeret sig blandt den nye generation af formgivere, og også sammen har de haft stor succes med deres rene, moderne stil, siden de slog deres tegnestuer sammen til en under navnet Strand + Hvass i 1998.

Parrets design er dynamisk og innovativt, hvor respekten for det klassiske møbeldesign er bevaret. Det resulterer i funktionelle møbler med en klar identitet, der udover at være komfortable også er med til at tilføre rummet en vis æstetik. Som Taz-stolen, der lever op til de funktionelle krav, man stiller til en stabelstol, men samtidig får et stilistisk twist med en bølge i det formspændte træ, hvor ryg og sæde mødes, et træk som Christina Strand også anvendte i stolen Rex, der vandt konkurrencen ”Et siddemøbel til Kronprinsen” i 2002.

Parret har hver for sig og sammen modtaget en række priser som Møbelprisen i 2006, Red Dot Award (2006) og Designprisen (1996)

Håndplukket til dig