Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stig Leander

Selv Nicole Kidman er faldet for Stig Leanders design ...

Stig Leander portræt

© bobedre.dk

Til trods for, at Stig Leander altid har været en nysgerrig sjæl, som aldrig har været bange for at springe ud i noget nyt, var det først, da han blev 40 år, at han fandt ud af, hvad han skulle med livet.

– Jeg havde en svigerinde, der ventede tvillinger, og så lavede jeg en vugge til hende i barselgave. Da den var færdig, tænkte jeg, at den faktisk var blevet meget fed, fortæller Stig Leander.

Han havde nydt processen med vuggen og så et potentiale i at udvikle yderligere på den. Derfor besluttede han sig for at give designerlivet en chance.

– Jeg startede mit eget firma, hvor jeg lavede vugger og solgte dem. Jeg lånte 100.000 kr., købte en bil og besøgte nærmest alle landets babyudstyrsbutikker. Det viste sig, at de alle var vilde med den, og efter tre måneder kunne man købe vuggen over hele landet.

I dag er der solgt tæt på 100.000 Leandervugger over hele verden, og Leanderform er blevet et brand og en virksomhed, der bare vokser og vokser. Siden vuggen er der
kommet flere møbler til, men fælles for dem alle er, at de er til børn.

– Jeg ved egentlig ikke, hvorfor det lige blev børnemøbler, men det passer mig rigtig godt at lære folk, at børnemøbler også kan være godt design i lækre materialer. Men de skal jo også fungere og være gode for børnene. Det er derfor, at Leandermøbler altid har flere funktioner, fortæller han.

Leanderform har en vækstrate på 30-40 procent om året, og for nylig hørte børnemøbeldesigneren, at Nicole Kidman havde købt en af hans senge.

– Der er også en kvinde fra Holland, som har døbt sin søn Leander, fordi hun har været så glad for mine ting, så et eller andet må jeg jo gøre rigtigt, siger han med et grin.

Håndplukket til dig