Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren og Katja Sävström

Disse fire kreative designere har på få år gjort Front til Sveriges hippeste designergruppe. Og så er de alle kvinder.

200705_9designere_15802_full.jpg

© bobedre.dk

Det er blot tre år siden, at de fire kvinder, Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren og Katja Sävström, besluttede sig for at starte eget designfirma.

Deres første projekt gik ud på at inddrage dyr i deres arbejde. “Design by Animals” resulterede bl.a. i et tapetmønster lavet ud fra en rotte. Efter flere udstillinger, indretningsopgaver og projekter fik Front for alvor slået sit navn fast i 2006. Først med en serie af produkter for den svenske møbelproducent Materia og derefter for det hollandske firma Moooi. For Materia designede Front en kollektion, der tog udgangspunkt i hverdagsprodukter, men med et twist, bl.a. en papirkurv, der kan udvide sig. For Moooi lavede Front en serie af produkter med dyr som modeller, heriblandt en lampe designet som en hest. Og Front har nærmest specialieret sig i at arbejde med kendte objekter, som de designer videre på.

Relaterede Artikler