Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Simon Karkov

Simon Karkov, der er manden bag en af Normann Copenhagens største succeser, er beviset på, at det aldrig er for sent at slå igennem med sit design.

Simon Karkov portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Simon Karkov
Dato: 1932
Uddannelse: Kunstakademiets Arkitektskole

Har arbejdet for forskellige danske arkitektfirmaer samt på Frederiksberg Kommune, hvor han har sat på Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Gymnasium.

Simon Karkov blev dog for alvor et kendt navn, da han præsenterede en lampe, han havde designet tilbage i 1969, for Normann Copenhagen. Den modernistiske samlesætslampe i 69 dele blev hurtigt en designklassiker med sit visionære og modernistiske udtryk.

Simon Karkov henter sin inspiration i naturen, eksempelvis blomsternes geometriske former, hvilket afspejler sig i efterfølgeren den åkandelignende Norm06.

Simon Karkov har blandt andet modtaget Formland Award i 2002 og 2003 samt IMM Best Item Award i Køln (2003) for sine smukke og funktionelle lamper.

Håndplukket til dig