Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove begyndte sin karriere med at designe Walkman for Sony i Vesttyskland, dengang der fandtes kassettebånd og Jerntæppet, men selvom tiderne har ændret sig, vækker Ross Lovegroves design stadig opmærksomhed.

Ross Lovegrove portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Ross Lovegrove
Dato: 1958-
Uddannelse: Industriel designer fra Royal College of Art, 1983

Walisiske Ross Lovegrove har i snart 30 år bevæget sig inden for praktisk talt alle områder af industrielt design fra flysæder til højtalere med en sikker fornemmelse for form og funktion.

Ross Lovegrove forener organiske former med futuriske, flydende linjer i et moderne, innovativ design, der fremstår rent, sanseligt og sofistikeret.

Ross Lovegrove er ikke blot eksperimenterende i sit formsprog, men også i sin teknik og valg af materialer, som stabelstolen Supernatural, der kombinerer polypropylen og glasfiber i en model, der er innovativ i såvel teknik som i udtryk.

De senere år er han ligeledes begyndt at arbejde med bæredygtigt design, der har resulteret i udendørslampen Solarbud, der er den første af sin slags, hvor solceller kan oplade lampens batterier, således at den også lyser om natten, ligesom han står bag en cykel fremstillet af miljøvenligt bambus.

Ross Lovegrove har modtaget flere priser for sit arbejde, heriblandt ID Magazine Good Design Award (2000), World Technology Award (2005)samt udnævnt til Royal Designer for Industry i 2004.

Relaterede Artikler