Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ron Arad

Israelske Ron Arad er designverdenens legebarn, der i mere end 25 år har provokeret og overrasket med sin utraditionelle tilgang til moderne design.

Ron Arad

© bobedre.dk

Fulde navn: Ron Arad
Dato:1951-
Uddannelse: industriel designer fra Bezalel Academy of Art and Design, 1973

Ron Arad har ikke holdt sig i ro de sidste 25 år, hans design udvikler sig hele tiden, hvilket har sikret ham en plads blandt de fremmeste designere.

Ron Arad gør flittigt brug af svungne, organiske former i sit postmoderne design, der sprudler af farver og fantasi, som Misfits modulsofaen hvis fleksible konstruktion gør det muligt at sammensætte det skulpturelle sofalandskab efter eget hoved.

Ron Arads uortodokse og innovative facon viser sig ikke kun i hans formsprog, men også i hans valg af materialer, der udover plastic og aluminium også kombinerer metal og beton, som han gerne anvender de nyeste teknikker til at lokke nye former ud af.

Hans opfindsomme og humoristiske design kunne i 2009 opleves på MoMA, der afholdt en retrospektiv udstilling over hans værker i de sidste 25 år.

Siden 1970’erne har Ron Arad haft base i London, hvor han sideløbende med sit arbejde som designer, arkitekt og kunstner også arbejder som professor ved Royal College of Art i London. Han har vundet en række priser for sit design blandt andet Oribe Art & Design Award, Japan (2001), Barcelona Primavera International Award for Design (2001), Design Plus Award (1999), Designer of the Year, Salon du Meuble, Paris (1994) og i 2002 blev han udnævnt til Royal Designer for Industry.

Relaterede Artikler