Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rikke Hagen

Hun skaber cognacglas uden stilk og kombinerer glas med beton, Rikke Hagen er en designer, der ikke er bange for at gå sine egne veje og forny dansk glaskunst.

Rikke Hagen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Rikke Hagen
Dato: 1970
Uddannelse: Glasformgiver fra Danmarks Designskole, 1998

Rikke Hagen åbnede sit eget glasværk efter sin afgang fra Danmarks Designskole, hvor hun eksperimenterede sig frem til nye måder at bearbejde glasset på ved siden af sine mange projekter for virksomheder som Holmegaard og Normann Copenhagen.

I 2008 lukkede hun glasværket, men det har ikke sat en stopper for Rikke Hagens legelyst. Hendes originale design spiller på kontraster, asymmetri og kendte former med nyt twist, hvor det sarte glas for råt modspil af materialer som beton, træ og gummi.

Rikke Hagens eksperimenterende tilgang har udmøntet sig i Hang lampen med de bløde retroformer, den ergonomiske, humoristiske Butterfly-dåseåbner og de liggende cognacglas, der for alvor var med til at slå hendes navn fast som en af de mest innovative danske formgivere.

Rikke Hagen har allerede modtaget et væld af priser, heriblandt Kunsthåndværkerprisen af 1879´s sølvmedalje i 2000, IF product design award (2008), Hempels Glaspris (2008) og Håndværkerprisen fra Bolig Magasinet (2009).

Håndplukket til dig