Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ray og Charles Eames

Få har sat sit præg på moderne design som det autodidakte, amerikanske designerpar Ray og Charles Eames med deres visionære, farverige univers, der er ophav til en række designklassikere.

Ray og Charles Eames portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Ray Eames
Dato: 15.12.1912-21.08.1988
Retning:Modernisme

Fulde navn: Charles Eames
Dato: 17.06.1907-21.08.1978
Retning:Modernisme

Hverken Ray og Charles Eames færdiggjorde nogensinde deres uddannelser indenfor henholdsvis arkitektur og kunst, men deres kreative overflod har sikret dem en plads blandt eliten af industrielle designere.

I 1941 begyndte ægteparret at eksperimentere med nye teknikker indenfor formgivning af krydsfiner, fiberglas og plastik i et ekstraværelse i lejligheden sammen med den finske formgiver Eero Saarinen.

Deres nysgerrighed resulterede i et unikt, organisk formsprog, der hurtigt skabte opmærksomhed omkring deres innovative og fantasifulde design.

Parrets popularitet voksede i takt med fremkomsten af opfindsomme og funktionelle stole som LCW (1945), og i 1946 kunne Ray Eames som den første holde en soloudstilling på The Museum of Moden Art i New York.

Siden fulgte en række ikoniske stole som DSW, La Chaise og Eames Lounge Chair, men det kreative ægtepar kastede sig også ud i at skabe børnelegetøj, film og arkitektur, som deres avantgardistiske kunststykke af et hus, der i dag betragtes som en historisk milepæl i arkitekturen.

Deres legende og fantasifulde stil har en evig friskhed over sig, der ikke er blegnet med tiden og deres indflydelse på moderne design er ikke til at overse.

I 1985 blevet parret udnævnt til at være “Most Influential Designer of the 20th Century,” af Industrial Designers Society of America.

I løbet af deres karriere modtog parret flere priser, heriblandt Organic Furniture Competition, Museum of Modern Art (1940), Kaufmann International Design Award (1961), 25 Year American Institute of Architects Award (1977), Eliot Norton Chair of Poetry, Harvard (1971) og Queen’s Gold Medal for Architecture (1979).

Håndplukket til dig