Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Piero Lissoni

Italienske Piero Lissoni dyrker enkeltheden i hans postmoderne design, der spænder vidt fra totalkoncepter over badeværelser til sofaer for en række af de mest prominente producenter.

Piero Lissoni portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Piero Lissoni
Dato: 1956
Uddannelse: Arkitekt fra Politecnico di Milano, 1978

Piero Lissoni er oprindelig uddannet arkitekt, men lader sig ikke begrænse til konstruktionen af bygningsværker, han giver sig tværtimod i kast med totalløsninger, der fanger alle designaspekter fra arkitektur til indretning.

I 1986 etablerede han sit eget firma, der varetager alt fra konceptløsninger til enkelte designretninger som grafisk design og møbeldesign og det var sidstnævnte, der gav ham et gennembrud hos den italienske bad- og køkkenproducent Boffi.

Piero Lissonis tidløse stil bunder i hans enkle formsprog, der giver hans design et minimalistisk og eksklusivt udtryk. Han henter inspiration i klassiske designere som Mies van der Rohe, Eames-parret og Arne Jacobsen, men stilen er umiskendelig moderne, når han giver lænestolen Pop Lounge et lettere, transparent udtryk gennem brug af polykarbonat eller giver glasbordet Postmodern et barokt twist.

Hans rene linjer har gjort ham til en efterstræbt designer for anerkendte firmaer som Living Divani, Fritz Hansen og Alessi, hvor hans evne til at kombinere enkle former med funktion er kommet til udtryk i produkter, der strækker sig reolsystemer til havegrille.

Piero Lissoni er blevet belønnet med en række priser som Elle Decoration International Design Award (2006, 2009), Good Design Award fra The Chicago Athenaeum Museum (2007) og i 2005 blev han indlemmet i New York Hall of Fame of Interior Design.

Relaterede Artikler