Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Philip Bro Ludvigsen

Det er ikke alle designere, der tør binde an med arvesølvet i dansk design, men Philip Bro har bevist, at han både kan tage arven op samt skabe fornyelse blandt klassikerne.

Philip Bro Ludvigsen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Philip Bro Ludvigsen
Dato: 1962-
Uddannelse: Designer fra Skolen for Brugskunst, 1989

Philip Bro Ludvigsen har siden sin afgang fra Danmarks Designskole designet for Royal Copenhagen, IKEA, Le Klint og Georg Jensen. Hans stil er enkel og moderne ofte med et underfundigt udtryk, uanset om han favner traditionerne eller kaster sig ud i det innovative.

Hans dualisme kan blandt andet ses i samarbejdet med Le Klint og Georg Jensen.

For Le Klint har han på den ene side designet Sunflower-serien med referencer til den karakteristiske foldede Le Klint- skærm, på den anden side har han også designet UnderCover, der kombiner den klassiske lampeskærm med en række fantasifulde mønstre og motiver, der kan skiftes ud efter humør.

Samarbejdet med Georg Jensen har både resulteret i den Maracas-inspirerede Twist-serie, der har moderne kant og personlighed, samt Legacy-serien, der, som navnet antyder, tager arven op efter Georg Jensens klassiske formgivere som Sigvard Bernadotte.

Phillip Bro Ludvigsen åbnede i 1998 sit eget designstudie under navnet Philip Bro Design, hvortil han i 2007 kunne hjembringe en Red Dot Award.

Håndplukket til dig