Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Peter J. Lassen

Peter Lassen er manden bag Montana, der siden 1982 har sat fokus på fleksibilitet med sine møbelsystemer, der efter sigende kan kombineres på mere end fem milliarder måder.

Peter J. Lassen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Peter J. Lassen
Dato: 1930-
Uddannelse:

Det begyndte med en reol, der modsat andre ikke var fasttømret i sin form, men derimod tillod brugeren at indrette sig præcist efter sit eget hoved og siden er Montana blevet en verdensomspændende succes.

Det var Peter Lassen, der fik idéen til det individualistiske møbeldesign, som er designet i samarbejdet med Verner Panton. Reolens enkle og simple udtryk giver brugeren mulighed for at tilføre møblet personlighed gennem sammensætning, brug og placering, kun fantasien sætter grænser. Denne fleksibilitet har sikret Montana-reolen en plads blandt de moderne møbelklassikere, og den frihedselskende form er forsøgt kopieret et utal af gange.

Udover Montanas varemærke, reolen, har Peter Lassen også føjet borde, stole og klædeskabe til kollektionen, der henvender sig både til private hjem og moderne kontormiljøer. Montana-virksomheden, der i dag drives af Peter Lassens søn Joakim Lassen, producerer også møbler af Verner Panton og Arne Jacobsen, som forhandles verden over.

I 2009 modtog Peter Lassen Boligmagasinets Hæderspris.

Relaterede Artikler