Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Patricia Urquiola

Spanske Patricia Urquiola er blandt de mest alsidige og produktive designere i disse år, og hendes kulørte og humoristiske stil er ikke til at komme uden om.

Patricia Urquiola portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Patricia Urquiola
Dato: 1961
Uddannelse: Arkitekt fra Politecnico di Milano, 1989

Patricia Urquiola åbnede sin egen tegnestue i 2001, men forinden havde hun været vidt omkring blandt andet som undervisningsassistent for den anerkendte designer Achille Castiglioni.

Det egentlige gennembrud kom dog allerede i 199, hvor hun indledte et samarbejde med møbelproducenten Moroso, hvor hendes elegante, polstrede møbler hurtigt blev en succes.

Patricia Urquiolas grænsesøgende stil gør hende svær at sætte i bås. Hun synes at mestre alt fra det minimalistiske til det barokke, fra sofaborde til liggestole, hvor hun eksperimenterer med alverdens forskellige materialer.

Uanset stilen udstråler hendes design en vitalitet og fantasi, der kommer udtryk i leg med proportioner som reolsystemet Shift, den tronelignede kurvestol Crinoline med blomstrende geometriske former eller vægfliserne med kniplingemønsteret.

Patricia Urquiola har modtaget flere priser heriblandt Designer of the Year af the Elle Decoration International Design Awards (2003 2005, 2007 og 2008) og Designer of the Year i Wallpaper (2006)

Håndplukket til dig