Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Paolo Rizzatto

Paolo Rizzato er en mand med mange talenter, der udover sit virke som arkitekt også har fundet tiden til at designe en række lamper, hvoraf mange i dag regnes som designklassikere.

Paolo Rizzatto portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Paolo Rizzatto
Dato: 1941-
Uddannelse: Arkitekt fra Milanos Politecnico Universitet, 1965

Paolo Rizzato har som arkitekt lagt navn til en række bygningsværker, men det er hans evner som designer, der har gjort ham til et kendt navn.

Sammen med Riccardo Sarfati grundlagde han i 1978 Luceplan, hvorfra en række ikoniske lamper har set dagens lys.

Paolo Rizzatto formår at forvandle klassiske former til moderne ikoner ved at fremhæve enkelte detaljer på en overraskende måde, som Costanza standerlampen med en højde på over to meter eller den moderne fortolkning af skrivebordslampen, Fortebraccio, der med sine fleksible arme og enkle udtryk er lige så funktionel, som den er innovativ.

Sidstnævnte er designet med Alberto Meda, som han har arbejdet sammen med i en årrække, hvor de har udforsket, hvorledes man skaber smukt lys i smukke former ved at eksperimentere med farvefiltre, LED og materialer.

Også inden for møbeldesign har Paolo Rizzato haft succes med at designe for firmaer som Kartell og Poltrona Frau, hvor hans enkle udtryk og rene linjer opdaterer den klassiske lænestol eller spreder lys og farve som Jolly bordet.

Paolo Rizzatto har modtaget en række priser i løbet af sin karriere heriblandt ‘Compasso d’oro’ (1981, 1989, 1995) IF Design Pris (1996) og Good Design Award fra Chicago Athenaeum Museum (1999).

Relaterede Artikler