Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ole Palsby

Ole Palsby kan bryste sig at være manden bag den verdens mest solgte termokandedesign, nemlig den klassiske kugleformede termokande fra Alfi, men den selvlærte designere har mange andre kendte design på samvittigheden,

Ole Palsby portræt

© bobedre.dk

Ole Palsby
Fulde navn: Ole Palsby
Dato: 1935

At Ole Palsby er autodidakt har ikke stoppet ham i at designe alt fra huse til køkkentøj og det med en sådan succes, at han står bag flere designklassikere. Hans evne til reducere design til absolutte former giver en ren og moderne stil, der har vist sig at være langtidsholdbar.

Et kendetegn ved Ole Palsby er hans sans for funktionalitet, han skaber brugskunst, hvor såvel design som kvalitet er tidløst. Denne indstilling ses i hans debut på designscenen, Eva Trio-serien (1977), der er kendt og elsket for såvel form som funktion.

I den kendte køkkentøjsserie kombinerede Ole Palsby jern, aluminium og kobber og forenede dermed de tre materialers styrke i et stykke kvalitetsværktøj, der samtidig er smukt nok til en plads på Museum of Modern Art. Respekten for materialet, funktionen og formen har mennesker verden over brugervenligt design i topklasse i mere end tre årtier.

Selvom Ole Palsby er over 70 er han ikke gået på pension endnu og kunne således høste en af de mest prestigefyldte priser IF Product Design Award i 2007 for sin karaffel for Rosendahl. Derudover har han også modtaget Thorvald Bindesbøll Medaljen i 1991, Dansk Design Centers årspris i 1994 og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond (2005).

Håndplukket til dig