Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ole Jensen

Ole Jensen er blandt de fornemmeste formgiver herhjemme. Hans originale stil har været med til at bringe keramikken frem i lyset igen og ind i hjem og museer verden over.

Ole Jensen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Ole Jensen
Dato: 1958-
Uddannelse: Keramiker fra Kunstakademiet, 1989

Manchet: Ole Jensen er blandt de fornemmeste formgiver herhjemme. Hans originale stil har været med til at bringe keramikken frem i lyset igen og ind i hjem og museer verden over.

Ole Jensen er uddannet keramiker og hans fornemmelse for formgivning fornægter sig ikke. Hans designs bløde, organiske former virker både æstetisk og funktionelt appellerende og rammer således kernen i brugskunst.

Hans stel Ole for Bing og Grøndahl, nu Royal Copenhagen, er blevet en moderne klassiker med sine ekspressive former og overraskende udformning.

Ole Jensen er en minimalist med øje for løsninger, hans design udspringer således ud fra et ønske om at gøre dagligdagen lettere, eksempelvis ved at tilføje hver produkt flere funktioner som dørslaget, der kan fungere både som si og serveringsskål.

Siden samarbejdet med Bing og Grøndahl har Ole Jensen kastet sig over en lang række andre materialer som træ, plastik og tekstil, men uanset materialet forbliver formsproget umiskendeligt Ole Jensens.

Hans ligefremme og innovative stil har resulteret i succeser som opvaskebaljen i gummi fra Normann Copenhagen, melaminskåle-serie, der minder om en moderne, organisk Margrethe-skål eller Amagerhyldens funktionelle arvtager Collect.

Ole Jensen har dog ikke forladt keramikken, og hans Familia-serie forener det skulpturelle med et humoristiske, det organiske med det originale og indgår dermed i rækken af design, der bringer glæde ind i hverdagen.

Ole Jensen har modtaget flere priser herunder Designfondens Designpris (1997), Formlandpris (1997), Design Plus Pris (1998, 2002), Thorvald Bindesbøll medaljen (2004), Red Dot Award (2007), IF Product Award (2007) og Good Design Award (2008).