Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Niels Hvass

Møbeldesigner Niels Hvass tror på eksperimenter. Faktisk er de så vigtige for ham, at han til trods for en stadig mere omsiggribende karriere jævnligt tager sig tid til at eksperimentere med helt ukommercielle møbler.

200610_niels_hvass_02.jpg

© bobedre.dk

Den 14. september fik han af samme grund overrakt Møbelprisen 2006 på 75.000 kr. Dansk Møbelindustris Fond valgte at hædre ham for hans mangeårige fornyelse af dansk møbeldesign.

  • Eksperimenterne er nødvendige for at udfordre vanetænkningen og udvikle sin kreativitet. Efterhånden er det selvfølgelig blevet et tidsmæssigt problem, men jeg prioriterer det alligevel, siger Niels Hvass.

Han var som relativt nyuddannet medstifter af designgruppen OCTO i 1990. Gruppen bevægede sig i grænselandet mellem design og skulpturel kunst.

Bl.a. lavede han Avisstolen, som var skåret ud i en stak stablede aviser. En del af eksperimenterne fra Niels Hvass kan ses på en udstilling hos Normann Copenhagen i København fra 10. til 25. november.

1. 4-spring er en konferencestol fra 2004. Den produceres af 4 Design og er designet af Strand +Hvass, som Niels Hvass driver med sin kone Christina Strand.

2. Left Overs er lavet af resterne fra en anden stol.

3. Stolen Loop fra 1996 er fremstillet i ét stykke. Stolen er en del af en række eksperimenter udført i 4 mm aluminiumsplade, med titlen: “Pladen træder i karakter”.

4. Absolut Handmade fra 2005 hedder denne stol, som Neils Hvass har skåret ud af en klods.

Relaterede Artikler