Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa mestrer kunsten at være nyskabende med få, enkle virkemidler i sit enkle og funktionelle design, der både forskønner og forenkler tilværelsen.

Naoto Fukasawa portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Naoto Fukasawa
Dato: 1956-
Uddannelse: designer fra Tama Art University, 1980

Japanske Naoto Fukasawa dyrker minimalismen i sit design, hvis enkle former virker næsten åbenlyse i sit logiske udtryk.

Han har arbejdet får både Seiko Epson Corp., hvor han formgav armbåndsure og fra 1989 og frem til 2003 var han med til udvikle ID two i San Francisco til det anerkendte firma IDEO med kontorer i både USA og Japan.

Siden har han været selvstændig med firmaet Naoto Fukasawa Design og brandet Plusminuszero og har arbejdet sammen med firmaer som Muji, B&B Italia og Magis.

Naoto Fukasawa reducerer designet til et rent, logisk udtryk, hvor digitale og elektroniske hjælpemidler iklædes bløde, organiske former som hans ikoniske cd-afspiller fra Muji, hvor alle overflødige detaljer er skåret væk og selve produktets funktion spiller hovedrollen.

Også på møbelfronten er minimalismen i højsædet, men subtile detaljer og skulpturelle former gør formsproget levende og nyskabende, som dinerstolen Dejá-vu, der er næsten futuristisk i sin uniform af poleret aluminium, men samtidig viser tilbage til sin forgænger med bagsiden i træ eller den smukt svungne Grande Papillon, der synes skåret i et eneste stykke.

Naoto Fukasawas design er blevet belønnet med flere priser heriblandt IF Gold Award, den amerikanske IDEA Award og Good Design Award i 2004, 2006 og 2007.

Relaterede Artikler