Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa mestrer kunsten at være nyskabende med få, enkle virkemidler i sit enkle og funktionelle design, der både forskønner og forenkler tilværelsen.

Naoto Fukasawa portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Naoto Fukasawa
Dato: 1956-
Uddannelse: designer fra Tama Art University, 1980

Japanske Naoto Fukasawa dyrker minimalismen i sit design, hvis enkle former virker næsten åbenlyse i sit logiske udtryk.

Han har arbejdet får både Seiko Epson Corp., hvor han formgav armbåndsure og fra 1989 og frem til 2003 var han med til udvikle ID two i San Francisco til det anerkendte firma IDEO med kontorer i både USA og Japan.

Siden har han været selvstændig med firmaet Naoto Fukasawa Design og brandet Plusminuszero og har arbejdet sammen med firmaer som Muji, B&B Italia og Magis.

Naoto Fukasawa reducerer designet til et rent, logisk udtryk, hvor digitale og elektroniske hjælpemidler iklædes bløde, organiske former som hans ikoniske cd-afspiller fra Muji, hvor alle overflødige detaljer er skåret væk og selve produktets funktion spiller hovedrollen.

Også på møbelfronten er minimalismen i højsædet, men subtile detaljer og skulpturelle former gør formsproget levende og nyskabende, som dinerstolen Dejá-vu, der er næsten futuristisk i sin uniform af poleret aluminium, men samtidig viser tilbage til sin forgænger med bagsiden i træ eller den smukt svungne Grande Papillon, der synes skåret i et eneste stykke.

Naoto Fukasawas design er blevet belønnet med flere priser heriblandt IF Gold Award, den amerikanske IDEA Award og Good Design Award i 2004, 2006 og 2007.

Relaterede Artikler