Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Naoto Fukasawa

Vor tids store minimalist Naoto Fukasawa mestrer den svære kunst at skabe enkelt og funktionelt design, uden at det bliver kedeligt.

200705_9designere_16403_full.jpg

© bobedre.dk

Hvis du sværger til minimalistisk indretning og ikke kender navnet Naoto Fukasawa, bør du nok skrive dig det bag øret. I de seneste år har han designet en lang række møbler for store italienske producenter som B&B, Driade, Magis, Artemide, Danese og Boffi. Bedst kendt er hans væghængte cd-afspiller for det japanske firma Muji og serien af møbler for B&B Italia, der blev lanceret i 2006.

Naoto Fukasawa er født i Yamanashi i Japan i 1956 og tog sin designuddannelse fra Tama Art University med speciale i kunst og 3-d-design i 1980. Indtil 1989 arbejdede han for Seiko Epson Corp., men forlod Japan og flyttede til San Francisco for at arbejde for et dengang beskedent firma med blot 15 ansatte ved navn ID two. Dette firma hedder nu IDEO, er kendt over det mest af verden og har mere end 450 ansatte. Efter otte år hos IDEO i USA vendte han i 1996 tilbage til Japan for at starte en afdeling i Tokyo. Et par år efter grundlagde han sit eget firma, Naoto Fukasawa Design og indtrådte samtidig i bestyrelsen for Muji. I 2003 etablerede han et nyt brand, Plusminuszero, som designer elektroniske produkter til hjemmet.

Hans produkter har vundet mere end 50 priser i Europa og USA, og anerkendelsen skyldes først og fremmest hans subtile formsprog, der som han selv er roligt og velovervejet. Hans design har ikke til hensigt at revolutionere verden, men gøre den nemmere og mere overskuelig.

Relaterede Artikler