Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nani Marquina

Den spanske designer Nani Marquina er nærmest legendarisk for sine tæpper. I år har hun lavet et tæppe af cykelslanger. Vi spurgte hende hvad meningen er?

Nani Marquina

© bobedre.dk

Næppe mange andre designere ville forvente at blive taget alvorligt, hvis de lavede et tæppe af brugte cykelslanger. Men lige netop det præsenterede Nani Marquina på den internationale møbelmesse i Valencia.

Nani Marquina og hendes tæpper har altid været noget særligt, den spanske designer har en unik sans for former, farver og materialer. I 1986 etablerede hun sit firma, og siden har hun lavet farverige tæpper i mange nye former og strukturer. For få år siden lavede hun the Flying Carpet, som er en kombination af et siddemøbel og et tæppe. Men hvorfor nu cykelslanger?

  • Vi ville undersøge mulighederne for at bruge et nyt materiale, og vi begyndte at se nærmere på latex, gummi og fiber og blev enige om at bruge genbrugsmateriale. I Indien er det mest almindelige transportmiddel cyklen, og på den måde opstod ideen med at bruge brugte cykelslanger, siger spanieren, der får sine tæpper produceret i Indien.

  • For et firma som vores er design det afgørende. Derfor er det vigtigt altid at tilbyde nye løsninger og nye måder at gøre tingene på, og vi undersøger konstant nye materialer.

Inspiration i Indien
Nani Marquina er i Indien flere gange om året, hvor hun henter stor inspiration fra det farverige land. Samtidig er hun involvereret i organisationen Care & Fair, som sørger for, at de indiske tekstilarbejderes børn kommer i skole og får lægehjælp.

Dermed er forbrugeren også garanteret, at der ikke er blevet brugt børnearbejde til at fremstille tæpperne.

  • Jeg mener, at et firma, som arbejder i den tredje verden og drager fordel af det, også skal give noget tilbage, siger Nani Marquina.

Relaterede Artikler