Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nani Marquina

Spanske Nani Marquina har formået at gøre gulvtæpper til eftertragtede designobjekter gennem sit originale design, der er en fryd for både øjet og samvittigheden.

Nani Marquina portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Nani Marquina
Dato: 17.11.1952
Uddannelse: industriel designer fra Massana School, Barcelona

Nina Marquina etablerede sit firma tilbage i 1987, hvor designergulvtæpper stadig var noget af et særsyn, men hendes originale design har ændret på den sag.

Hendes unikke udtryk opstår i variationen af former, farver, materialer og teknik, som hun finder inspiration til verden over. Farver og mønstre fra eksotiske steder blandes med gammeldags håndværk, hvor glemte traditioner får nyt liv og giver hendes tæpper en særlig struktur og autencitet.

Trods sin respekt for traditionerne er Nani Marquina ikke bange for at eksperimentere og gå nye veje, eksempelvis ved at lave et tæppe ud af brugte cykelslanger og give et bud på et tæppe, der både er innovativ og bæredygtigt.

Bæredygtigheden afspejler sig også i hendes samarbejde med Care & Fair- organisationen, der kæmper for afskaffelse af børnearbejde i tæppeproduktionen i lande som Indien, Pakistan og Nepal.

Nani Marquini har modtaget flere priser for hendes unikke tæpper, heriblandt Red Dot Design award i 2007 og Good Design Award (2004).

Relaterede Artikler