Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Morten Voss

Danmark behøver ikke en fransk topdesigner for at indrette lækre boliger. I en tidligere medicinalfabrik på Halmtorvet har danske Morten Voss designet 65 luksuslejligheder - området er på vej til at blive en lille by i byen.

200601_voss_vbro.jpg

© bobedre.dk

For mange er Vesterbro Københavns hippeste kvarter, men hvor området bag Hovedbanegården tidligere var hipt på den undergrundsagtige måde, er det nu ved at blive smart på mere mondæn vis. Om bare et år kører der fx ikke længere biler gennem hele Sønder Boulevard. 230 nyplantede træer vil give den brede vej karakter af allé, litervis af cafelatte vil blive drukket på nye cafeer, og kvarterets mange nye boligejere vil gå tur i de grønne arealer og nyde, at de bor i rolige omgivelser, men også tæt på livlige Istedgade.

Området har længe trængt til et løft, og i midten af 90erne besluttede Københavns Kommune at renovere de udendørs arealer. Blandt andet skal der i området fra Skelbækgade til Sdr. Boulevard anlægges et parklignende strøg med legepladser, arealer til boldspil osv. Planerne har gjort private investorer interesserede i området, og det seneste tiltag er en række moderniserede lejligheder i de gamle Benzons
Fabrikker på hjørnet af Sønder Boulevard og Skelbækgade. Bygningen fungerede som hovedbygning for Mecobenzon frem til 2003.

Købere med holdning

Tre investorer etablerede selskabet Halmtorvet 29, købte huset og har allieret sig med Kant Arkitekter og designer Morten Voss til selve indretningen af bygningerne. Det er første gang, en dansk designer indretter lejligheder, som markedsføres hårdt på hans navn, men senest klappede den danske presse i hænderne, da topdesigneren Philippe Starck viste sine boliger i Adelgade i København. Bygherrerne bag Halmtorvet 29 mener, at designer-indretning appellerer til kræsne købere.

»Folk på Vesterbro har en holdning til deres bolig. De vil have karakter og er den type mennesker, der hellere vil have deres lejlighed indrettet af én som Morten Voss fremfor en dygtig, men ukendt arkitekt. Det giver boligerne en stærk identitet,« mener en af investorerne, ejeren af forlaget Benjamin, Johnny Laursen.

Morten Voss har forsøgt at bevare noget af den oprindelige stemning i de gamle industrilokaler, men har gjort rummene så fleksible som muligt. Fx er stort set alle vægge et tilvalg, så lejlighederne på 88-128 m2 kan indrettes i både åben new yorker-stil og mere almindeligt dansk, opdelt i tre regulære rum. Designeren mener, at det fremover vil blive meget mere almindeligt, at designere får lov til at præge nyistandsatte boliger.

»Der bliver flere og flere standardløsninger, men samtidig er der flere, der efterspørger en individuel løsning. I gamle dage gik man jo også selv og lavede sin bil, det gør man ikke mere. Man lader folk gøre det, de er gode til,« siger Morten Voss. Lejlighedernes koster 3-4,6. mio. kr., og 12 er allerede reserveret.

42-årige Morten Voss har firmaet Voss Co Living sammen med Stinne Knudsen. Han er især kendt for at være den første, der introducerede betonborde (bl.a. sofabordet, som står i prøvelejligheden). Sammen med Kant Arkitekter har han stået for indretningen af Halmtorvet 29. Morten Voss har tegnet flere loungemøbler, bl.a. en helt ny serie, der er i produktion hos Fritz Hansen, og som kommer på markedet næste efterår.

Relaterede Artikler