Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mogens Lassen

Hans huse står som hovedværker i funktionalismens hvide bølge i Danmark, men også som designer har Mogens Lassen vist sig som en visionær.

Mogens Lassen portræt

© bobedre.dk

Da Mogens Lassen vendte hjem efter et år i Paris i 1928 var det med en god del inspiration fra mestre som Le Corbusier og Mies van der Rohe i bagagen. Inspirationen blev omsat til arkitektoniske perler som hans jernbetonhuse på Sølystvej i Gentofte, men også i det små sniger funktionalismens formsprog sig ind.

Kubuslysestagen, som så først blev kendt af offentligheden i 1980’erne, blev fremstillet til privat brug i 1962 og afspejler med sine strenge matematiske linjer funktionalismens stramme formsprog. Bauhaus-inspirationen kan også ses i stolen ML33, der siden 1933 har stået udstillet på Kunstindustrimuseet, men ligesom kollegerne Finn Juhl og Ole Wanscher lod han sig også inspirere af oldtiden, nærmere bestemt den ægyptiske stridsvogn, der ses i stolens flettede sæde og fjedrende stel.

Samme periode inspirerede også til Ægypterbordet (1940), der i dag kan ses på Kunstmuseet Trapholt, ligesom den som de øvrige nævnte værker stadig er i produktion den dag i dag.

Mogens Lassen modtog C.F. Hansens medalje 1971

Håndplukket til dig