Martino Zanotta

BO BEDRE har mødt designdirigenten Martino Zanotta: Il Maèstro

Bordene Loto og Ninfea

© bobedre.dk

Martino Zanotta er på besøg i København. Han står i CasaShop, som udstiller et udvalg af den italienske producents møbler. Han er indbegrebet af en italiensk mand – cool og klædt i skræddersyet suit og hvid, let åben skjorte med manchetknapper. På håndleddet sidder et sort IWC Pilots-ur. Martino Zanotta signalerer god stil, men med kant – ligesom de møbler, han producerer.

For 55 år siden etablerede Martino Zanottas far, Aurelio, det firma, som i dag er en af klodens største møbelproducenter og trendsættere. – Min far ville bare lave produkter af god kvalitet og møbler, som udfordrede. Det er jo skønt, at nogen så også gad købe dem, siger sønnen med et glimt i øjet og tager et sip af sin espresso.

Mange designere er gennem årene gået gennem Zanottas hellige designhaller – fx Achille Castiglioni, Alfredo Häberli, Ross Lovegrove og såmænd danske Louise Campbell med Very Round Chair fra 2006.
– Vi arbejder meget med designere uden for Italien og har ikke husdesignere som mange andre. Det til-fører ny inspiration, fortæller Martino Zanotta, som betragter Danmark som en unik designnation.
– Selv om Italien er et stort designland, er I mere bevidste om design og mere kulturelle i al almindelighed. Det skaber et godt designmiljø, siger han.

Relaterede Artikler