Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Maria Berntsen

Maria Berntsen er oprindelig uddannet civiløkonom, men det er som designer, at hun har skabt sig et navn med sit humoristiske og funktionelle design.

Maria Berntsen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Maria Berntsen
Dato: 1962-
Uddannelse: uddannet fra Kunstakademiets arkitektskole og L’ecole de Architecture de Bordeaux 1992

Maria Berntsen skaber design, der taler til brugeren, og måske er det årsagen til, at hun er en af de mest anvendte designere herhjemme med samarbejdspartnere som Georg Jensen, Holmegaard og Rosendahl.

De seneste år har hun stået bag nogle af de mest populære designs, hvad enten det gælder termokander, lamper eller adventsstager.

Maria Berntsen skaber de fleste af sine modeller i hånden, hvilket forener den minimalistiske stil med sanselighed og personlighed, som eksempelvis termokanden Quack, der luner med sit humoristiske udtryk. De harmoniske former og de rene linjer går igen i andre nyklassikere som magasinholderen Wallpaper og smykkeserien Mirror.

Maria Bentsen har blandt andet modtaget Red Dot design award 2003 for sin Quack termokande, samt Form prisen Tendence Lifestyle Frankfurter messe og Formlandprisen 2003. Hun har ligeledes undervist på Danmarks Designskole.