Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Marcel Wanders

Marcel Wanders har modtaget adskillige internationale designpriser. BO BEDRE mødte ham tidligere i år i Milano.

The Killing of the Piggy Bank

© bobedre.dk

Hvad vil du gerne tilføre verden med dit design?
– Det er vigtigt, at vi får mere fantasi ind i den voksne del af befolkningen her i Vesten – det er noget, vi mangler.

Noget, der inspirerer mig, er eksempelvis japansk manga, som blander et voksent udtryk med noget barnligt og fantasifuldt – hvilket fx kommer til udtryk i Monster Chair.

Faktisk møder jeg ofte folk, der siger åhh, der er så meget fantasi i dit design, men som designer er det noget, du burde høre hele tiden, for design handler jo om fantasi.

Mit design er meget personligt og viser, hvem jeg er.

Moooi har gennem årene opnået stor succes. Hvad er grunden til det?
– Det har noget med fantasien at gøre. I Moooi skal designet fortælle historier. Vi har brug for at have meget ikoniske ting i vores kollektion, men også meget rolige ting.

Men sjælen hos Moooi er design, der skiller sig ud.

En af Mooois designere, Bertjan Pot, har fortalt, at det kun er Moooi, der vil gå ind i projekter som fx den nye lampe Revolving Chandelier. Hvad mener han med det?
– Da jeg så den lampe blev jeg forelsket i den med det samme, men den er da ret speciel. Jeg er dog sikker på, at hvis du kan lide den, så vil du også gå langt for at få den op derhjemme, for den er eventyrlig. Den er dog ekstremt besværlig at fremstille.

Om Bertjan Pot har ret i, at Moooi er den eneste producent, der kaster sig ud i den slags ved jeg ikke. Det vigtige for mig er, at design bevæger noget i mig. Hvis jeg ser noget, der gør det, så tror jeg på det.

Relaterede Artikler